13. december 2017
Kristian Holm Buch fortæller, at billedet er taget få timer inden han fløj hjem i januar i år. Han tog tilbage efter fire uger igen. 

- Jeg fløj hjem, fordi jeg blev påkørt af en bil og brækkede anklen. De lokale holdt en lille afsked middag med vin for mig, smiler han. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Kristian Holm Buch fortæller, at billedet er taget få timer inden han fløj hjem i januar i år. Han tog tilbage efter fire uger igen. - Jeg fløj hjem, fordi jeg blev påkørt af en bil og brækkede anklen. De lokale holdt en lille afsked middag med vin for mig, smiler han. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kristian skal køre i ambulance til Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian skal køre i ambulance til Afrika
Opdateret 06. december 2016 kl. 16:02
Taastrup - 06. december 2016 kl. 09:41
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et år i et år i det lille vestafrikanske land Guinea Bissau vil Kristian Holm Buch fra Taastrup tilbage, men denne gang bliver transporten bag rattet af en dansk ambulance. Kristian beskriver sig selv som en ung fyr på 23 år, som er opvokset her i Taastrup.

arrow Læs også: AmbulanceTjeneste: Kristian er nået godt frem

Kristian har gået på Borgerskolen og taget studentereksamen fra Høje-Taastrup Gymnasium. Han har i mange år arbejdet som træner i den lokale svømmeklub STT.

Kristian er for øjeblikket hjemme hos sin mor i Taastrup efter at have været på eventyr i halvandet år ude i den store verden.

- Jeg tog til Indien først, derefter rejste jeg rundt i Sydøstasien, inden jeg 'endte' i Guinea-Bissau, hvor jeg hurtigt faldt til, fortæller Kristian, der gennem frivilligt arbejde tæt på hospitalet, lærte sproget og fik venskaber for livet.

- Det sidste år i Afrika kørte jeg mere end 20.000 kilometer på motorcykel hvilket gjorde, at jeg fik et fantastisk kendskab til befolkningen, den lokale kultur og geografien i området, siger Kristian.

Nu samler han ind til en ambulance, som han selv vil køre til den meget fattige Vestafrikanske stat Guinea-Bissau, der i dag ikke har nogen ambulancetjeneste. Den planlagte rute er på omkring 9.000 kilometer.

Via Facebook-gruppen: ambulancetjeneste har Kristian sat en indsamling i gang. Indtil nu er der indsamlet 23.500 kroner.

Der skal mindst samles 90.000 kroner ind til købet af ambulancen, transportudgifter og uddannelse af de lokale ambulancereddere og sygeplejepersonale i Guinea-Bissau.

- Jeg vil helst have, at der er 100.000 kroner i kassen, før jeg tager afsted. Ambulancen koster 60.000 med omregistrering, og når jeg kommer frem skal jeg også bruge nogle penge på at træne de lokale ambulancerreddere i at kunne bruge ambulancens udstyr. For eksempel en hjertestarter, siger Kristian, der samtidig fortæller, at ambulancen har alt det udstyr, der normalt er i en ambulance på nær medicin.

Frivillig ildsjæl

Kristian har før hjulpet frivilligt til på hospitalet i Guinea-Bissau. Formålet for Kristian med at køre ambulancen der ned er at højne guineanernes muligheder for at få bedre behandling.

- Jeg vil gerne gengælde den store hjælpsomhed, hjertevarme og imødekommenhed, som jeg oplevede i forbindelse med et trafikuheld, hvor jeg kom til skade og blandt andet brækkede min ene ankel, fortæller en rørt Kristian, der i tiden efter ikke kunne gå, og fortsætter:

- Alle gjorde alt, hvad de kunne for at hjælpe mig. Kom med mad til mig og kiggede forbi for at se, hvordan jeg havde det. De gav alt, selv om de intet har.

Kristian forklarer, at alle donerede penge går til projektet.

- Jeg betaler selv for kost, logi og vaccinationer. Lykkedes det at indsamle et større beløb end 100.000 vil resten gå til anden form for velgørenhed lokalt, som for eksempel skoler eller hjem for udsatte børn. Skulle der blive samlet rigtig mange penge ind, så kører jeg gerne en ambulance mere derned engang i det nye år, siger Kristian og tilføjer:

- At hvis der derimod ikke bliver indsamlet nok til at kunne køre afsted, vil de donerede penge blive betalt tilbage til giveren.

Landet døjer med en høj mødre- og børnedødelighed, utilstrækkeligt hospitalsudstyr, malaria, HIV og tuberkulose. Og der er ringe muligheder for akutbehandling.

- Jeg regner med at tage afsted lige før - eller efter jul, hvor jeg først vil køre alene til Portugal og besøge en af mine venner. Han er en dansk læge, som til dagligt arbejder i Bissau, men han er lige for tiden i Portugal, hvor hans kone lige har født. I Portugal mødes jeg også med en anden ven, der kører med videre mod Guinea-Bissau, fortæller Kristian.

Region Hovedstaden har en afdeling, der hedder Genbrug og Donation, som har doneret en masse udstyr til Kristians projekt.

- Udstyret er er i rigtig fin stand, fortæller han.

Kristian mødte på sin sidste rejse til Guinea-Bissau en gruppe danske forskningsstuderende, der bor samlet i et område med små velfungerende huse, hvor Kristian håber på at måtte overnatte, når han når frem.

- Jeg regner med at starte på et studie som maskinmester til september her i Danmark. Det har jeg i hvert fald lovet min mor, smiler den eventyrlystne ildsjæl.

Læs mere om AmbulanceTjeneste på foreningens Facebook-side: http://facebook.com/ambulancetjeneste

arrow Hjælp til Afrika: Så er ambulancen i hus
28. marts 2017 kl. 15:36 Opdateret: kl. 12:50
arrow Sorø-ambulance til Vestafrika
13. januar 2017 kl. 16:49 Opdateret: kl. 09:20

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk