16. juli 2020
Berit Nørgaard har oplevet mange flere mennesker udfolde sig kreativt i corona-tiden. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Berit Nørgaard har oplevet mange flere mennesker udfolde sig kreativt i corona-tiden. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kreativitet i en krisetid: Billedskole ser frem mod ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kreativitet i en krisetid: Billedskole ser frem mod ny sæson
Taastrup - 27. maj 2020 kl. 19:53
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På dybt vand.

Det kan man vist godt sige, at mange var da coronavirussen gjorde sit indtog. Og ironisk nok var »På Dybt Vand« også titlen på en udstilling fra Høje-Taastrup Billedskole, der blev aflyst på grund af virussen, men som skulle have været fejringen af billedskolens 25 års jubilæum.

- Ud på dybt vand kom vi, men bare ikke helt som vi havde forestillet os. Fejringen er nu, som så mange andre kulturelle events, udskudt. Billedskolens fysiske undervisning er lukket ned, og de kunstneriske aktiviteter er gået online. Vi venter allesammen på bedre tider og glæder os til at Billedskolen kan genåbne til august, når den nye sæson begynder, lyder det fra Berit Nørgaard, der er leder af Høje-Taastrup Billedskole.

Hun er selv billedkunstner og har på især de sociale medier oplevet, at i corona-tiden, hvor mange har været hjemme, er der en øget interesse for kreativ udfoldelse.

- Det er interessant at observere kunsten og kulturens rolle her midt i en krisetid. Vores hverdag foregår hovedsageligt hjemme, hvor mange timer er blevet brugt på at tegne, bygge, skrive, læse, lytte, danse, synge, fotografere og opfinde. I mange husstande er det pludselig blevet en del af hverdagen at synge fællessang om morgenen eller deltage i kreative workshops online. Det er ret magisk med al den kreative energi, for når fantasiens muskler trænes, så sker der noget positivt med os. Kunst, kultur og kreativitet har medvirket til at gøre de stille corona-dage indholdsrige for mange, siger Berit Nørgaard.

Hun håber at folk vil holde fast i den kreative udfoldelse også efter corona-krisen, og det kan man blandt andet på Høje-Taastrup Billedskole, der har åbnet for tilmelding til den kommende sæson via www.billedskolen.htk.dk.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk