10. april 2020
Kun to folketingskandidater stillede op til debat. Kim Christiansen fra Alternativet (tv.) og Nikolaj Vester fra Liberal Alliance (th.) Foto: Kjeld Espersen
gallery icon

Se billedserie

Kun to folketingskandidater stillede op til debat. Kim Christiansen fra Alternativet (tv.) og Nikolaj Vester fra Liberal Alliance (th.) Foto: Kjeld Espersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konstruktiv dialog om Ring 5 Syd til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konstruktiv dialog om Ring 5 Syd til møde
Taastrup - 26. april 2019 kl. 17:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hedehusene: Kun 40 deltagere mødte op, da Danmarks Naturfredningsforening (DN) sammen med »Nej til Ring 5 - Syd« holdt dialogmøde den 25. april i Hedehuset i Hedehusene.

arrow Læs også: Ring 5 Syd-planer støves af igen

Mødet blev indledt af Kirsten Nymann, der gennemgik grundene til at »Nej til Ring - Syd« er imod motorvejsbyggeriet.

Hun talte for, at fremtidens transport vil se helt anderledes ud. Blandt andet henviste hun til Mobility as a Service (MaaS).

Derefter indledte folketingskandidaterne Nikolaj Vester (LA) og Kim Christiansen (AL) debatten ved hver især at begrunde, hvorfor de er henholdsvis for eller imod motorvejsplanerne.

Selv om der - i forhold til andre møder om Ring 5 Syd - var et begrænset antal deltagere var debat- og spørgelysten stor.

Der var tale om en række konstruktive indlæg, som primært var rettet mod Nikolaj Vester, der ærligt og ordentligt forsvarede sit synspunkt om behovet for motorvejsbyggeriet. Han medgav dog også at fremtidens transportløsninger ser anderledes ud.

For eksempel gav han udtryk for, at også han - som Kim Christiansen - er tilhænger af roadpricing. At man betaler i forhold til hvor meget man gør brug af vejene med prisdifference således at det koster mest at benytte de veje, hvor der er et godt alternativ i den kollektive transport. Det er transportministeren i princippet også, men han afslog dog et forsøg til 10 millioner kroner med roadpricing, som Alternativet havde foreslået.

Der var flere indlæg fra borgere, som konstruktivt fremlagde alternativer til øget individuel transport, og i den forbindelse ytrede en undren over, at forligspartierne ikke gjorde brug af de 49 forslag til afhjælpning af trængsel.

Der var stor ros til Nikolaj Vester, der, efter at 10 andre folketingskandidater havde meldt afbud, fastholdt et synspunkt, som der var en begrænset opbakning til.

Efter mødet blev alle opfordret til at tage del, når Høje-Taastrup Kommune den 29. april holder informationsmøde eller når Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Miljø- og Energicentret og Cyklistforbundet den 30. april holder vælgermøde om miljø og klima, hvor motorvejsbyggeri også vil blive berørt.

arrow Ring 5-borgermøde: Politikere efterlyser alternativer
06. maj 2019 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:35
arrow Ring 5 syd: Nogle vil rammes af støj
30. april 2019 kl. 16:04 Opdateret: kl. 12:30
arrow Se billederne: Ring 5 til debat ved borgermøde
29. april 2019 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:56

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk