23. september 2020
Besøgsvenner er en af de frivillige indsatser, som har stor betydning for borgerne i Høje-Taastrup Kommune. Kommunen vil gerne kunne forsikre de frivillige, mens de udfører den gode gerning, men det må den ikke, siger Statsforvaltningen.
Besøgsvenner er en af de frivillige indsatser, som har stor betydning for borgerne i Høje-Taastrup Kommune. Kommunen vil gerne kunne forsikre de frivillige, mens de udfører den gode gerning, men det må den ikke, siger Statsforvaltningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommuner må ikke forsikre frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner må ikke forsikre frivillige
Taastrup - 16. januar 2015 kl. 12:05
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup: Når den frivillige besøgsven kommer på besøg hos den ældre, så er den frivilliges egen forsikring, der skal dække, hvis noget går galt. Det er nemlig ikke tilladt for kommunerne at tegne forsikringer for de frivillige, har Statsforvaltningen slået fast i en afgørelse, skriver DAGBLADET Roskilde.

Afgørelsen kommer blandt andet på baggrund af en henvendelse fra Høje-Taastrup Kommune, som ellers gerne ville kunne tilbyde sine frivillige en forsikring.

- Hvis de frivillige ikke er forsikrede gennem kommunen, mens de udfører den frivillige indsats, er der mange, som slet ikke vil være frivillige, hvis deres egne forsikringsforhold skal være afgørende for, om der kan ydes erstatning, oplyser kommunen blandt andet til Statsforvaltningen.

Man frygter altså, at nogle vil vælge frivilligheden fra, hvis egenbetaling på forsikring er et krav, og det er et problem i dagens samfund, hvor de frivillige spiller en stadig større rolle.

Derfor kan det heller ikke være rigtigt, at kommunen ikke må regne de nødvendige forsikringer, mener de lokale socialdemokrater.

- Frivilligt arbejde udgør i dag en stor og positiv opgave sammen med det almindelige arbejde på mange forskellige kommunale områder. Derfor er det også naturligt, at man skal kunne forsikre frivillige i arbejde. Vi foreslår derfor på baggrund af Statsforvaltningens fortolkning af regelsættet om frivilligt arbejde og forsikring, at der nu arbejdes for muligheder for kommunal stillingtagen til sikring af frivillige, når de arbejder med frivilligt arbejde, uanset hvor på kommunale områder, siger Svend-Erik Hermansen (S), medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget.

Også formanden for Socialudvalget, Laurids Christensen (K) mener, at det bør være muligt at forsikre de frivillige.

- Vi burde nok have en form for ansvarsforsikring over for de frivillige, men i første omgang må vi rette os efter Statsforvaltningen, siger Laurids Christensen, som dog gerne vil være med til at se på, om man kan lave reglerne om.

- Det vil kræve en lovændring, men vi ser gerne på, hvad der kan gøres, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk