9. marts 2021
Ole Rømers Vej i Sengeløse er jævnligt blevet oversvømmet ved større regnmængder, og derfor måtte kommunen købe lidt jord for at sikre en holdbar løsning.
Ole Rømers Vej i Sengeløse er jævnligt blevet oversvømmet ved større regnmængder, og derfor måtte kommunen købe lidt jord for at sikre en holdbar løsning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune køber jord - til regnvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune køber jord - til regnvand
Taastrup - 22. januar 2021 kl. 06:15
Af Stina Felby Egerup

En løsning til at forhindre gentagne oversvømmelser af Ole Rømers Vej i Sengeløse har vist sig ikke at være tilstrækkelig, så nu har Høje-Taastrup Kommune købt lidt ekstra jord for at gøre løsningen langtidsholdbar.

- Der har været store problemer med oversvømmelser, og det er en risiko i forhold til trafiksikkerhed. Derfor besluttede vi allerede tilbage i 2018 at sætte 300.000 kroner af til en løsning på problemet, fortæller borgmester Michael Ziegler (K).

Løsningen bestod i at sikre afvanding mellem Ole Rømers Vej og Sengeløse Mose ved hjælp af et 190 meter langt kloakrør.

Den løsning blev lavet i 2019, men det har vist sig nødvendigt at lave en større bassin-kapacitet. Derfor har kommunen altså købt et 864 kvadratmeter stort areal i forlængelse af projektet for at kunne udvide bassinet til regnvand.

Høje-Taastrup Kommune har betalt 100 kroner per kvadratmeter, så der er altså betalt 86.400 kroner for grunden - et beløb, som kunne afholdes inden for den allerede afsatte ramme.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?