27. september 2021
I 2015 flyttede Nykredig cirka 240 medarbejdere til Høje Taastrup. Snart står de for omkring 800 arbejdspladser i byen. Foto: Finn Haugaard
gallery icon

Se billedserie

I 2015 flyttede Nykredig cirka 240 medarbejdere til Høje Taastrup. Snart står de for omkring 800 arbejdspladser i byen. Foto: Finn Haugaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune bedst til jobskabelse: Her er grunden til, at virksomheder flytter til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kommune bedst til jobskabelse: Her er grunden til, at virksomheder flytter til
Taastrup - 15. september 2021 kl. 11:25
Af Freja Czajkowski

10.370 nye jobs på 10 år. Det giver Høje-Taastrup Danmarks mesterskabet i jobfremgang, hvis man ser på den procentvise vækst.

Med 33,5 procent flere job ligger kommunen langt over landsgennemsnittet på 7,4 procent i årene 2009-2019. Det viser rapporten »Fremtidens vækstmuligheder på Sjælland«, som udkommer i forbindelse med Sjællandske Mediers 150 års jubilæum.

En af de virksomheder, som har været med til at skabe arbejdspladser i Høje-Taastrup Kommune, er Nykredit. Virksomheden valgte i 2015 at åbne en afdeling på cirka 250 medarbejdere i Høje-Taastrup Kommune. Nærmere bestemt Skagensgade 66, tæt på Høje Taastrup Station.

- Vi laver altid demografiundersøgelser blandt vores medarbejdere, når vi skal flytte. I forhold til medarbejdere fra vest og syd, så ligger Høje-Taastrup Kommune helt perfekt. Den offentlige transport kan næsten ikke blev bedre, og motorvejsnettet kommer også forbi Høje Taastrup uden de store problemer. Det er især infrastrukturen, der bestemte, hvor vi satte nålen i kortet, siger afdelingsdirektør i facility management i Nykredit, Kim Brasch.

Faktaboks
  • Høje-Taastrup Kommune: 10.370 jobs og en jobvækst på 33,5 procent fra 2009 til 2019


Kilde: Danmarks Statistik
800 arbejdspladser

Ifølge Sjællandske Mediers rapport skal en stor del af Høje-Taastrup Kommunes jobfremgang netop findes i større virksomheder, der flytter til byen. Kommunen har i mange år ligget højt i Dansk Industris årlige erhvervsklimamåling og endda helt i top, når det kommer til infrastruktur og transport.

Sidste år udvidede Nykredit så med yderligere to bygninger i Høje Taastrup; Skagensgade 3 og 35-37. Når begge bygninger er færdige i år, vil Nykredit have cirka 800 arbejdspladser i kommunen. De tre bygninger danner det, som Nykredit kalder Campus Høje Taastrup.

- Vi har skabt det, vi selv synes, er en supermoderne foodhall, som medarbejdere fra alle tre huse kan komme til. I Høje Taastrup har vi i stedet for ét stort hovedsæde valgt at dele det ud på flere bygninger, som kan forskellige ting, men hvor der stadig er en sammenhæng. Det kunne vi i den gule by, siger Kim Brasch.

Ud over infrastruktur har kroner og ører også spillet ind i, da Nykredit skulle udvide.

- Kvadratmeterne koster bare noget andet end Kalvebod Brygge, hvor vi har vores andet hovedkontor. Så vi så en fornuftig løsning i at tage huse, som var i god stand udenpå, men lidt trætte indvendig, og så lave nogle fede lokaler til medarbejderne, siger afdelingsdirektøren.

Når de sidste medarbejdere snart har fundet sig til rette i Høje Taastrup, kommer der lidt mere ro på.

- Vi skal ikke udvide mere. Lige nu er vores behov dækket, siger Kim Brasch.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?