22. november 2017
I år har 32 af kommunens børn haft noget særligt at glæde sig til i den sidste tid. I næste uge tager de på efterårsferie i Lalandia. Billederne er fra Kolonibandens sommerferie. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

I år har 32 af kommunens børn haft noget særligt at glæde sig til i den sidste tid. I næste uge tager de på efterårsferie i Lalandia. Billederne er fra Kolonibandens sommerferie. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolonibanden indtager Lalandia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolonibanden indtager Lalandia
Taastrup - 14. oktober 2017 kl. 06:49
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårsferien betyder for nogle af os med børn i skolealderen en mulighed for at tage en uge sydpå og suge det sidste ud af sommersolen, før den går i vinterhi og overlader os danskere til kulde, regn og blæst det næste halve år.

Ikke alle børn er dog normalt så heldige, at de kan se frem til en ferie med varme, badning og fællesskab. For en del af Høje-Taastrups børn og unge, betyder efterårsferien ikke andet end en uge alene hjemme eller på gadehjørner med hættetrøjen om ørene som skærm mod den kolde oktobervind.

Men i år har 32 af kommunens børn haft noget særligt at glæde sig til i den sidste tid. Kolonibanden, der i mange år har arrangeret sommerferiekolonier for Høje-Taastrups børn, afholder en fire-dages efterårskoloni, der i år foregår i Lalandia i Rødby.

Lederen af Kolonibanden, Michael Blem Clausen, glæder sig over det nye tiltag.

- Man kan jo sige, at vi forsøger at bringe lidt af sommeren tilbage til børnene her i den mørke tid. Vi havde 88 børn med på sommerkolonierne og 32 af dem, har vi kunne give dette tilbud om en opfølgningskoloni, hvor det også er de samme voksne, som var afsted i sommers, der er klar til et gensyn med børnene.

Turen til Lalandia er ligesom sommerkolonierne primært finansieret af Socialstyrelsen og Trygfonden, og i ansøgningerne har Kolonibanden lagt vægt på værdien af et socialt netværk, der rækker ud over de enkelte koloniuger.

- Det er jo ingen hemmelighed, at jeg jævnligt møder vores kolonibørn på gaden eller i City2, og det er næsten lige meget hvornår på året, så fortæller de mig, hvor meget de glæder sig til at komme på koloni igen, fortæller Michael Blem og fortsætter:

- Derfor har det været en prioritet for mig at se, om vi ikke kunne arrangere noget mellem sommerferierne, så de ikke behøver at vente så længe.

Og det har Kolonibanden så fået penge til for andet år i træk. Sidste år gik efterårskolonien til Bogø og Bonbonland, men i år går den altså til de noget varmere himmelstrøg ved Rødby.

Om det, at Kolonibanden ikke bare har haft mulighed for at fortsætte på trods af den kommunale nedskæring i fjor, men ligefrem udvide aktiviteterne med private midler, siger den mangeårige drivkraft bag projektet:

- Ja, vi må jo gøre noget rigtigt, Slutter han med et smil.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk