11. december 2017
Knud Odde var tidligere medlem af bandet Sort Sol - nu er han mest kendt og anerkendt som kunstner. Foto: Christian Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

Knud Odde var tidligere medlem af bandet Sort Sol - nu er han mest kendt og anerkendt som kunstner. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knud Odde fra Sort Sol udstiller sin kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knud Odde fra Sort Sol udstiller sin kunst
Taastrup - 11. august 2017 kl. 16:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstneren Knud Odde er kendt fra det danske rockband Sort Sol, men nu måske mere kendt for sit billedsprog.

Nu indbyder kunstforeningen Humlen til fernisering på en udstilling med Knud Oddes værker lørdag den 12. august klokken 13.00 i Hedehuset på Hovedgaden 471 i Hedehusene.

Den tidligere 'Sort Sol' musiker Knud Odde er født i 1955, er autodidakt kunstner og medlem af Kunstnersamfundet. Han har udstillet siden 1986 på utallige udstillinger - separat eller med andre.

Hans værker spænder over flere kunstneriske udtryksformer: maleri, grafik, keramik og andre materialer. Mange vil måske huske Tivoli plakaten med Harlekin og Columbine fra 1994 eller DSB's jubilæumsplakater fra 1997.

Knud Odde er repræsenteret på de fleste af landets større kunstmuseer og samlinger, ligesom han har illustreret flere bøger.

Han blev uddannet bibliotekar i 1978, men han var kort forinden med til at danne den toneangivende punkgruppe Sods, der i 1983 skiftede navn til Sort Sol. I denne gruppe spillede han el-bas til 2001 samt skrev musik til gruppen.

Oddes værker er repræsenteret på blandt andet Trapholt og Statens Museum for Kunst. I 1985 medvirkede han ved tilblivelsen af opslagsværket Dansk Rock - fra pigtråd til punk. Odde blev regnet til de »Vilde Unge«, der opererede med et stærkt symbolsprog og en ekspressiv form.

Mange af Oddes værker har en meget naturalistisk karakter, næsten helt tegneserieagtig. Der er ofte tale om portrætter af kendte personer, som Shirley McLaine, Rainer Maria Rilke, Patti Smith og Miles Davis, hvor billederne med krasse farver med knaster og kanter peger i retning af undertrykte følelser og konflikter.

Et motiv, der går igen, er Sort Sols maskot, der kaldes »Sigismund Blue«.

Udstillingen med Knud Oddes værker kan ses i Hedehuset på Hovedgaden 471 i Hedehusene indtil den 20. september.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk