23. november 2017
Klimatårnet skal være det nye vartegn for hele området. Foto: Høje-Taastrup Kommune
Klimatårnet skal være det nye vartegn for hele området. Foto: Høje-Taastrup Kommune
Foto: HTK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimatårn skal være nyt vartegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimatårn skal være nyt vartegn
Opdateret 15. februar 2017 kl. 13:32
Taastrup - 13. februar 2017 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse dage sættes det nye klimatårn op ved Gadehaveskolen - det skal både bruges i skolens naturfaglige undervisning og være et samlingspunkt i kvarteret.

Går man en tur i Gadehavekvarteret, kan man se, at det løbende bliver udvidet med nye, spændende faciliteter. I september 2016 blev kvarterets nye skolegård indviet - den understøtter skolens naturfaglige profil og giver mulighed for forskellige typer af ophold og aktiviteter. I december 2016 var kunstgræsbanen klar til sport og bevægelse. Og nu er klimatårnet også ved at være på plads - det skal understøtte den naturfaglige læring hos børn og unge og samtidig være det nye vartegn for hele området.

Kvarteret, som ligger mellem Høje Taastrup C og Teknologisk Institut, er på vej mod en styrket lærings- og vidensprofil og kaldes i kommunens strategier Gregersens Kvarter opkaldt efter Teknologisk Instituts grundlægger Gunnar Gregersen. Området rummer allerede Gadehaveskolen med den naturfaglige profil, Høje-Taastrup Gymnasium og Teknologisk Institut.

Klimatårnet skal være med til at understøtte aktiviteter i kvarteret - både i skoletiden og i fritiden.

»Tårnet kan bruges om dagen i undervisningen, hvor eleverne skal lære om naturfænomener, vejr, energiproduktion og bæredygtighed. Men er derudover åbent for alle, så man kan udforske det på egen hånd, når man har tid og lyst,« siger Kurt Scheelsbeck, formand for Institutions- og Skoleudvalget (K).

På Gadehaveskolen glæder man sig også til at tage tårnet i brug:

Om klimatårnet
  • Klimatårnet er finansieret af Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet og områdefornyelsen i Gadehavekvarteret og er tegnet af Keingart Arkitekter i samarbejde med Sonnichsen Arkitektur.
  • Tårnet er udformet, så det på afstand ligner et gyldent lyn, og det bliver dermed i sig selv et billede på naturens kræfter.
  • Observationsrummet øverst i tårnet har vinduer mod alle fire verdenshjørner og mod himlen. Her kan den besøgende få information om nedbør, skyer, solens gang, vind og temperaturer samt se ud over byen i 11 meters højde. I observationsrummet kan man også aflæse strømproduktionen fra vindturbinen og solcellerne på taget, og man kan selv producere energi. Energien lagres i et batteri, som driver tårnets belysning og installationer. Tårnet er således 100 % selvforsynende.
  • Regnvandet fra tårnets tag opsamles i en stor tank, og herfra kan det enten ledes ned i tårnets bund og drive en vandturbine eller, på udvalgte tidspunkter, pumpes ud fra forstøvere under observationsrummet.
  • De næste tre-fire uger bliver læringselementerne på tårnet installeret, hvorefter det kan tages i brug.

»Vi på Gadehaveskolen opnår to ting med klimatårnet: vi får både et vartegn og en spændende og anderledes adgang til empirisk indsamling af data til undervisningen - skabt på baggrund af elevernes egne observationer og målinger. Dét er en ramme, som meget få skoler er givet, og vi håber, at alle skoler i kommunen kan bruge tårnet i undervisningen«, siger Sune Bjerglund Nielsen, skoleleder på Gadehaveskolen,

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk