21. januar 2019
Børn fra daginstitutionen Elverhuset er af flere omgange blevet instrueret af trænere fra de lokale foreninger. Det skal styrke børnenes motorik og indlæring og samtidig give potentielt flere medlemmer i klubberne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Børn fra daginstitutionen Elverhuset er af flere omgange blevet instrueret af trænere fra de lokale foreninger. Det skal styrke børnenes motorik og indlæring og samtidig give potentielt flere medlemmer i klubberne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til skolen med hop og spring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til skolen med hop og spring
Taastrup - 13. august 2018 kl. 06:40
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et sundt og aktivt liv bliver grundlagt i barneårene, og derfor er gode oplevelser med foreningsidræt her særligt vigtige. Det mener man i Høje-Taastrup Kommune, som derfor gør en indsats for at styrke samarbejdet mellem de lokale børnehaver og idrætsforeninger. Det har resulteret i nogle seks uger lange forløb, hvor børnene kommer i hænderne på nogle af foreningernes dygtige instruktører.

- Det har været en kæmpe succesoplevelse at se børn, der ikke kunne lave en kolbøtte, da de kom, udvikle sig og rent faktisk slå en kolbøtte. At se glæden og stoltheden i deres øjne er bare det hele værd. Det viser, at en lille indsats kan gøre en stor forskel, siger Caroline Lausen fra Hedehusene Gymnastik Forening, som har været med til at undervise børnene.

Netop det at have en god motorik og balance er helt afgørende for at kunne lære, ligesom masser af bevægelse gør det lettere for børn at koncentrere sig. Ideen er derfor også at sikre, at børnene er bedst muligt skoleparate.

- Vi har fået rigtig mange ting ud af bevægelsesforløbet. Det gode har blandt andet været, at det har kørt over seks gange. På den måde har børnene haft en tilvænning i forhold til at finde ud af, hvad der skal ske, de har kunnet gå og forberede sig og glæde sig.

At se glæden i deres øjne har nok været det største. De har glædet sig helt vildt hver gang. Vi har kunnet bruge en del af aktiviteterne fra forløbet i vores egen hverdag, siger Linda Larsen, der er pædagog i daginstitutionen Åen, som har været en del af forløbet.

Idéen er at give børn og pædagoger gode oplevelser med foreningsidræt og inspirere til at lege og bevæge sig i hverdagen.

- Det er en win-win for alle. Børnene får gode oplevelser og møder nogle engagerede og dygtige foreningsinstruktører. Pædagogerne får inspiration til aktiviteter i hverdagen, der styrker børnenes motoriske udvikling og lysten til at bevæge sig. Samtidig bliver børnene introduceret for idrætsforeningerne i en tidlig alder, hvilket forhåbentlig kan give dem lyst til at fortsætte i foreningsidræt, siger Christian Moos Aundal, der er idræts- og bevægelseskonsulent i Høje-Taastrup Kommune.

Indsatsen sker i forlængelse af de gode erfaringer, som Høje-Taastrup Kommune gjorde i kraft af at have været Breddeidrætskommune. Her fik børnene blandt andet mulighed for at danse, spille volleyball og badminton. Resultaterne var meget positive, og Byrådet i Høje-Taastrup kommune besluttede derfor at gennemføre bevægelsesforløb med idrætsforeninger i alle kommunens daginstitutioner.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk