27. juli 2021
Cathrine Aagesen fra 7. klasse på Fløng Skole fortæller om idéen »Glasfalt«. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Cathrine Aagesen fra 7. klasse på Fløng Skole fortæller om idéen »Glasfalt«. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til DM: Elever får storros af fagfolk for innovative ideer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til DM: Elever får storros af fagfolk for innovative ideer
Taastrup - 01. marts 2019 kl. 13:28
Af Kasper Ellesøe

Det blev en række elever fra Fløng Skole og Mølleholmskolen, der vandt Høje-Taastrup Kommunes CRAFT-konkurrence i år, og som dermed skal deltage i den landsdækkende DM i CRAFT senere i marts. Holdet fra Mølleholmskolen stod bag madspildsappen med navnet »Better Than the Bin«, mens holdet fra Fløng Skole stod bag løsningen »Glasfalt«, der går ud på, at man udskifter grus i asfalt med glas.

Cathrine Aagesen fra 7. B på Fløng Skole var en del af »Glasfalt«-projektet var glad for sejren.

- Vi havde godt regnet med, at vi havde en chance for at vinde. Jeg tror, det bliver spændende, og fedt at vi skal deltage ved DM, siger hun og fortæller, hvad de har lært.

- Vi har lært, at det er vigtigt at arbejde sammen og ikke lade sig influere af andre. Man skal tro på, at det, man selv har lavet, er godt, men også at det de andre har lavet, er godt, siger hun og fortæller, hvad gruppen skal arbejde med frem mod DM.

- Vi skal fokusere på vores Minecraft-del og at vores computer-teknik skal sidde lige i skabet. Det skal spille næste gang. Og så skal vi kontakte kommunen for at høre, hvad de synes, vi kan gøre, siger Cathrine Aagesen, efter gruppen blev kåret som vinder.

»Glasfalt« er et projekt, hvor man udskifter grus i asfalt med pulveriseret glas, fordi man ifølge gruppens research løber tør for grus i 2055. Gruppen har blandt andet lavet en model i Minecraft, som er et konstruktionsspil på computeren.

På bedste »Løvens Hule«-stil pitchede fem hold elever fra 6. og 7. klasser deres idéer, og de blev udspurgt og udfordret på deres dem af fem dommere, der skulle vurdere og bedømme elevernes arbejde. Dommerpanelet bestod af Teresa Labriola, Zibra, Maja Pedersen, Shape Robotics, Katrine Pedersen, Arken, David Garde-Tschertok, Styrelsen fra IT og Læring og Frederik Bentler fra Hippomini. Dommerne har alle interesse i skole og uddannelse og i at se, hvor vi er i forhold til samtiden.

Og der var storros til alle grupper fra dommerne, der oplevede at blive både imponerede og klogere af elevernes præsentationer, der var meget forskellige. Det var elever fra Fløng Skole, Reerslev Skole og Mølleholmskolen, der præsenterede ideer, der alle på en eller anden måde skulle søge støtte op om FN's 12. verdensmål om ansvarligt forbrug.

- Jeg er tryg ved fremtiden, og at overlade den til jer og jeres ideér, når jeg ser jeres flotte præsentationer, lød det blandt andet fra Katrine Pedersen, der er undervisningschef på Arken, der under præsentationen fra »Better Than The Bin« også var begejstret over gruppens madspildsapp.

- Jeg er fuldstændig blown away. Hvor er i seje, og hvor har i gjort researcharbejdet godt og formået at koble det globale til det lokale, sagde Katrine Petersen, mens de fire andre dommer også kom med det ene superlativ efter det andet til de dygtige elever.

På grund af det høje niveau valgte dommerne også at kåre to vinder, der skal af sted til DM i stedet for kun en.

Hos Høje-Taastrup Kommune er det mediepædagogisk konsulent Jacob Schandorf, der er ansvarlig fra CRAFT-konkurrencen i kommunen. Han var glad for det, han så fra eleverne.

- Jeg synes virkelig, de er dygtig og har fundet nogle ting, som er innovative og nye. Det er tydeligt at se og høre, at de er velforberedte og har lagt vægt på deres baggrundsviden. Det er ikke bare en idé, taget ud fra den blå luft, men har sin gang på jord. Det har de alle vist, at det har de på en eller anden måde, siger han.

Tre skoler i kommunen var med i konkurrencen i år, og fem grupper havde kvalificeret sig til finalen, der blev afholdt i byrådssalen på rådhuset. De to grupper fra de to skoler skal nu med til DM i Craft den 13.-14. marts i Bella Center, hvor der skal kåres en DM-vinder i de tre kategorier samarbejde, it i anvendelse og innovation samt en samlet DM-vinder. Og Jacob Schandorf håber på succes til eventet.

- Alle, der kommer til DM i CRAFT, er dygtige, men kan man vinde en kategori, vil det være flot, siger han.

CRAFT står for Creating Really Advanced Future Thinkers, og DM i CRAFT er en national konkurrence lavet af Styrelsen fra IT og Læring. Konkurrencen skal fremme it, problemløsning og innovation i skolen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?