18. september 2019
Kim Rasmussen fylder 50 år den 9. januar og i den anledning er der reception i Nørhr El-Service på Baldersbuen 55 i Hedehusene fredag den 11. januar kl. 14-17. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kim Rasmussen fylder 50 år den 9. januar og i den anledning er der reception i Nørhr El-Service på Baldersbuen 55 i Hedehusene fredag den 11. januar kl. 14-17. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kim Rasmussen: Et godt tilbud gjorde, at jeg traf et afgørende valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Rasmussen: Et godt tilbud gjorde, at jeg traf et afgørende valg
Taastrup - 08. januar 2019 kl. 15:34
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kim Rasmussen er en ægte taastrupdreng. Han har boet i Taastrup siden han var halvandet år, bor stadig i byen, driver virksomheden Nøhr El-Service i Hedehusene og har siden april 2014 været formand for Høje-Taastrup Erhvervsforum (tidligere Høje-Taastrup Erhvervsråd). Alle de år i byen har givet ham et kæmpe netværk og en stor indføling med, hvad der sker i byen.

Onsdag den 9. januar fylder han 50 år og i den anledning tegner vi et portræt af manden, som så mange i byen kender.

Kim Rasmussen boede i sin barndom i Højgårdstoften og Pipkvarteret. Da han blev gammel nok til at flytte hjemmefra, fik han en lejlighed på Taastrup Hovedgade.

Grebet af kådhed
Skoletiden foregik på Borgerskolen og det blev et ret tilfældigt praktikophold, der kom til at afgøre, hvad han skulle beskæftige sig med erhvervsmæssigt.

- Jeg kom i praktik hos Nøhr El-Service som elektriker i 10. klasse. Her fik jeg også en læreplads, da jeg var færdig med skolen og havde været inde som soldat.

Da jeg var færdig med at læse til elinstallatør, gik jeg og tyggede lidt på, om det var i denne branche, jeg skulle være resten af livet, for jeg havde egentlig i mange år tænkt, at jeg ville være kok, fortæller Kim Rasmussen. Men så fik han et godt tilbud, som gjorde, at han traf et afgørende valg.

- Niels Nøhr, som ejede Nøhr El-Service, var tæt på 60 år og havde besluttet, at han ville gå på pension. Kort før jul i 1993 kom han med et tilbud om, at jeg kunne overtage hans virksomhed. Det var meget overvældende og jeg er ikke sikker på, at jeg, hvis jeg havde været ældre, havde sagt ja. Men jeg var ung og tænkte, at det kunne jeg da godt. Jeg tror, det var en slags kådhed, jeg blev grebet af, siger Kim Rasmussen med et smil.

- Niels Nøhr hjalp mig med finansieringen ved at give mig et lån og jeg fik nøglerne til virksomheden inden jeg havde nået at give ham pengene, husker Kim.

Virksomheden lå dengang på Strongvej i Taastrup, men Kim Rasmussen flyttede den efter fire år til Hedehusene, hvor Nøhr El-Service i forvejen havde et lager. For ti år siden købte han den ejendom på Baldersbuen 55, som siden har været firmadomicilets.

- Jeg er meget glad for beliggenheden, for det er utrolig nemt at komme til og fra adressen, siger Kim Rasmussen, som har kunder på hele Sjælland, mange af dem er dog lokale. I de senere år har Nøhr El-Service, som har otte ansatte inklusive Kim, desuden specialiseret sig i forsikringsskader.

- Jeg har taget forskellige kurser i løbet af årene, så jeg er inde i alle regler omkring den form for skader, siger Kim Rasmussen.

Aktiv sportsmand og frivillig
Sideløbende med at drive sin virksomhed har Kim i alle årene været meget aktiv i lokalsamfundet. I mange år var det i TIK han lagde sine kræfter.

- Jeg har både dyrket jiu jitsu, fodbold, bordtennis og svømning og været aktiv som frivillig i TIK, fortæller Kim.

Arbejdet i TIK blev neddroslet, da Kim Rasmussen for snart fire år siden blev formand for Høje-Taastrup Erhvervsråd.

- Man er nødt til at prioritere sin tid og på et tidspunkt syntes jeg, at jeg var med i for mange ting. Jeg synes det er spændende at være formand for Høje-Taastrup Erhvervsforum, som det hedder nu. Det driver mig at være med til at arbejde for, at det lokale erhvervsliv har hæderlige forhold, siger Kim Rasmussen.

At han selv er indehaver af en mindre selvstændig virksomhed, ser han som et plus.

- Det er især de mindre virksomheder, vi er et talerør for. De meget store virksomheder klarer sig fint uden os og føler ikke den samme lokale forankring som de mindre. Det er os, der sponsorerer de lokale sportsklubber, julebingo osv. og det er os, der har brug for at stå sammen i en forening, siger Kim Rasmussen.

Som erhvervsforumsformand er han især meget opmærksom på de udbudsforhold kommunen har.

- Jeg så gerne, at kommunen brugte det lokale erhvervsliv mere, selvom jeg ved, at de har en lovgivning, de skal overholde. Og selvfølgelig skal de holde sig indenfor rammerne, men jeg mener kommunen bør gå så langt som det er muligt for at få de lokale erhvervsdrivende med, indenfor rammerne, siger han.

Kim Rasmussen mener overordnet, at Høje-Taastrup er en god kommune at drive virksomhed i.

- Vi bor i en kommune, der på de store linier gør det gør det godt og som vi har et godt samarbejde med, siger Kim Rasmussen.

Familiemenneske
Selvom Kim Rasmussen har travlt med sin virksomhed og posten som erhvervsforumformand, sørger han for at have tid til sin familie.

- Familien betyder meget og man skal huske, hvem der er tæt på, siger han.

Hustruen Lene arbejder som leder i et forsikringsselskab og datteren Karoline er netop hjemvendt fra Colombia, hvor hun har været på udveksling gennem Rotary i et år.

Sønnen Frederik på 13 år går på Taastrup Realskole, hvor Kim Rasmussen er medlem af skolebestyrelsen. I sin fritid svømmer Frederik i VAT på konkurrenceniveau.

Kim og Lene mødte hinanden i TIK og hun er ligesom han opvokset i Taastrup.

Mens Karoline var i Columbia, havde familien en ung pige, Macy fra New Zealand, boende som udvekslingsstudent og det var meget givende for hele familien. Opholdet var arrangeret af Taastrup Rotary, som Kim er medlem af og han er meget optaget af klubbens udvekslingsarbejde.

- At have Macy boende gav os et helt andet syn på, hvorfor vi gør som vi gør her i Danmark. For hende var det hele meget fremmedartet og hun stillede mange spørgsmål. For eksempel var hun meget interesseret i, at vi opvarmer vores huse med fjernvarme - i hendes hjem er der ingen radiatorer, men kun en brændeovn. Hun undrede sig også over, at vi køber ind så ofte. Hvor hun bor i New Zealand, er der så langt til nærmeste butik, at det kun er meget sjældent, at der handles. Det var en meget stor og lærerig oplevelse at have hende boende hos os, siger Kim. Han er meget glad for at have Karoline hjemme igen og glæder sig over, at hun er blevet optaget på Rysensteen Gymnasium på en international linie.

- Det var et helt nyt barn vi fik hjem, for hun har også set, at man kan leve på en helt anden måde end i Danmark. Hun er for eksempel begyndt at sætte stor pris på, at vi lever så frit og kan bevæge os rund uden frygt for at blive overfaldet, siger Kim Rasmussen.

Få vil i praktik
Unge mennesker har stor betydning for Kim Rasmussen og i sin virksomhed tager han gerne erhvervspraktikanter.

- Desværre er der i de senere år ikke ret mange, der søger om at komme i praktik og det er virkelig ærgerligt, siger Kim. Han har dog hvert år besøg af en klasse fra Hedehusene Skole, som kommer for at høre ham fortælle om at drive en lokal virksomhed.

- Jeg elsker, når de unge mennesker kommer forbi. De stiller spørgsmål direkte fra hjertet og jeg er glad for at have mulighed for at snakke med dem, siger han.

Fejres den 11. januar
Kim Rasmussens fødselsdag bliver fejret i Nøhr El-Service på Baldersbuen 55 den 11. januar kl. 14-17 og alle venner, bekendte og forretningsforbindelser er velkomne.

Her på siden bringer vi også Kim Rasmussens nytårshilsen som formand for Høje-Taastrup Erhvervsforum.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk