22. oktober 2021
Børn og unge fra hele kommunen har lavet Vinduesvovser inspireret af de klassiske porcelænshunde fra Staffordshire i England. Forbipasserende kan gå på jagt efter dem i byens vinduer. Foto: Høje-Taastrup Billedskole
Børn og unge fra hele kommunen har lavet Vinduesvovser inspireret af de klassiske porcelænshunde fra Staffordshire i England. Forbipasserende kan gå på jagt efter dem i byens vinduer. Foto: Høje-Taastrup Billedskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kig efter søde Vinduesvovser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kig efter søde Vinduesvovser
Taastrup - 13. marts 2021 kl. 12:11

Den 17. marts er det Billedkunstens Dag, og går du tur i Høje-Taastrup omkring den dato, gælder det om at holde øje med byens vinduer. Børn og unge fra Billedskolen samt kommunens folke- og privatskoler har nemlig skabt en række Vinduesvovser, som kan sprede lidt smil og glæde.

arrow Læs også: Fejrer 25 års jubilæum: Et frirum for de unge

Hundene er placeret i vinduerne i de unge kunstneres hjem, på skolerne og i andre vinduer, hvor forbipasserende kan lægge mærke til dem.

Vinduesvovserne kommer i alle farver og former. De er skabt ved hjælp af tegning, papir, saks, lim og en god portion fantasi.

Hundene er inspireret af de klassiske porcelænshunde fra Staffordshire i England. Disse porcelænsfigurer var i ældre tid en typisk gave sømænd bragte hjem til konen eller kæresten, hvis de havde været forbi en engelsk havn.

Myten om sømandshundene fortæller at når sømanden var ude på havet satte konen porcelænshundene, så de kiggede ud mod havet. Når han kom hjem blev hundene vendt, så de kiggede ind mod stuen. På den måde kunne forbipasserende naboer se om sømanden var hjemme eller på havet.

Høje-Taastrup Billedskole plejer hvert år at invitere alle kommunens billedkunstlærere til en inspirationsdag i anledning af Billedkunstens dag, men i år har corona-nedlukningen umuliggjort den vante form. I stedet har Billedskolen udsendt inspiration til projektet Vinduesvovser til lærerne, så deres elever kan deltage i projektet på skolen eller derhjemme.

Billedskolens elever har også modtaget opgaven, som en del af deres online-undervisning.

Har du også fået lyst til at lave et sæt vinduesvovser til dit vindue? Så kan du se inspirationsmaterialet på Billedskolens Instagram og Facebook. Søg på højetaastrupbilledskole.

Kunstprojektet Vinduesvovser er udformet af Gitte Bach og Berit Nørgaard, der begge arbejder på Høje-Taastrup Billedskole

arrow Børnenes minder pynter på byggehegn
18. oktober 2020 kl. 15:13 Opdateret: kl. 12:50
arrow Kreativitet i en krisetid: Billedskole ser frem mod ny sæson
27. maj 2020 kl. 19:53 Opdateret: kl. 09:53

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?