26. maj 2019
Gantriss-Zimmermann Guitar Duo spiller en koncert med blandt andet koramusik på programmet.
Gantriss-Zimmermann Guitar Duo spiller en koncert med blandt andet koramusik på programmet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendte numre og eksotiske toner på guitar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte numre og eksotiske toner på guitar
Taastrup - 09. november 2018 kl. 15:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 12. november kl. 19.30 holder Taastrup Musikforening koncert i Taastrup Kulturcenters A sal med Gantriss-Zimmermann Guitar Duo.

De to guitarister Kristian Gantriis og Volkmar Zimmermann har lært hinanden at kende i Corona Guitarkvintet, hvor de har været med til at opbygge et nyt repertoire for guitarkvintet. Duoen har de dannet, da de har samme fornemmelse for musikken, trods en aldersforskel.

Duoens koncertprogram består af melodier kendt fra Højskolesangbogen, af sydamerikansk musik og moderne musik fra Danmark. Det mest eksotiske bliver koramusik fra Mali. En kora er et afrikansk instrument, som nogle kalder en harpe-lut. Duoen arbejder sammen med danske og udenlandske komponister og arrangører for at skabe et unikt repertoire. Fx spiller de 'Fred hviler over land og by' og 'Den blå Anemone' samt vals og tango. Det er musik, der går fra stille og sart til det kraftfulde og maskuline, fra melodiøst til improvisatorisk.

Både Kristian Gantriis og Volkmar Zimmermann begyndte at spille tidligt i livet, og begge spillede klassisk guitar, men har dog altid interesseret sig for mange andre genrer. Begge har koncertvirksomhed i store dele af verden.

For ca et år siden indspillede duoen CD'en 'Pinpoint'. Den har fået meget fine anmeldelser. En del af koncertens repertoire findes på CD'en.

Er man ikke medlem af Taastrup Musikforening, koster en billet 100kr. Der modtages kun kontanter.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk