19. oktober 2021
Den sidste træning. I forreste række ses Niels, Mikkel, Kim og Andrzej.
Den sidste træning. I forreste række ses Niels, Mikkel, Kim og Andrzej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karateklub slog verdensrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karateklub slog verdensrekord
Taastrup - 26. august 2018 kl. 06:42

Taastrup Karate deltog med fem medlemmer, da SKIF DK den 18. august havde arrangeret et nyt verdensrekordforsøg.

Forsøget gik ud på, at slå rekorden for flest gennemførte træninger på forskellige lokationer inden for 24 timer - vel at mærke med de samme elever.

De fem medlemmer fra Taastrup Karate var: Niels Mikkelsen, Andrzej Huryn, Kim Kruse, Ida Kruse og Mikkel Tønder.

Der var arrangeret i alt 10 træninger i hele Danmark. Dagen startede i Frederikshavn kl. 8.00 og herefter gik turen ned gennem Jylland over Fyn, for til sidst at slutte i Holbæk 14 timer senere.

I forbindelse med rekordforsøget skulle alle træne den samme teknisk svære kata, Sochin. En kata er en sammensat serie af bevægelser og teknikker, hvor man hele tiden kæmper mod en fiktiv modstander.

Det siges, at i kata ligger fortidens hemmeligheder gemt. I gamle dage i østen var kameraet ikke opfundet, og derfor var mestrene nødt til selv at huske de teknikker der var mest effektive i en selvforsvarssituation - sådan opstod kata.

Grundet et skred i tidsplanen blev der kun gennemført ni af de 10 planlagte træninger, men alligevel fik de trætte medlemmer kort før midnat besked om, at de havde været med til at sætte den nye verdensrekord.

Efter den sidste træning i Holbæk kunne alle eleverne udføre Sochin. På turen gennem Danmark oplevede de fem medlemmer fra Taastrup Karate det store netværk og sammenhold der er imellem de danske karateklubber.

For de fem medlemmer var det en meget lærerig oplevelse. De fik set mange forskellige træningsmetoder, der gav en masse inspiration til fremtidige træninger i Taastrup Karate.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?