14. december 2018
Rukhsana Bibi, kaldet Roxy, stiller op til byrådet i Høje-Taastrup for Alternativet. Hun er rystet over de metoder, han har oplevet få andre kandidater med indvandrebaggrund bruge i valgkampen. Foto: Josefine Klitgaard
gallery icon

Se billedserie

Rukhsana Bibi, kaldet Roxy, stiller op til byrådet i Høje-Taastrup for Alternativet. Hun er rystet over de metoder, han har oplevet få andre kandidater med indvandrebaggrund bruge i valgkampen. Foto: Josefine Klitgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidat rystet over valgkamp: Beskidte metoder og løgne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kandidat rystet over valgkamp: Beskidte metoder og løgne
Taastrup - 10. november 2017 kl. 17:04
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er langt mellem kvinder med anden etnisk baggrund end dansk i lokalpolitik. Men det er der måske en årsag til, hvis man skal tro kandidat for Alternativet i Høje-Taastrup, Rukhsana Bibi, kaldet Roxy. Hun er 50 år gammel, enlig mor til fem, arbejder som lægesekretær - og så er hun for første gang kandidat til byrådet. Og det har ikke kun været en positiv oplevelse, fortæller hun til DAGBLADET Roskilde.

Hun har nemlig mødt uventet meget modstand fra særligt de indvandremiljøer, hun ellers altid har færdedes hjemmevant i.

- Jeg er blevet overrasket og faktisk rystet over den kynisme, jeg har oplevet, og den villighed til at bruge beskidte metoder, lyve og bedrage for at promovere sig selv. Jeg har personligt oplevet, at nogen har spredt løgne om mig og har svinet min karakter og personlighed bag min ryg, fortæller Roxy, som ikke har lyst til at sætte navne på, men gerne vil fortælle om sine oplevelser og den modstand, hun har mødt - også fra få andre kandidater med indvandrerbaggrund.

- Deres holdning til kvinder er, at de ikke hører til i politik. Ifølge dem er politik kun for rigtige mænd, og jeg skal blive hjemme i køkkenet, men det hører jo overhovedet ikke hjemme i dagens Danmark. Det er ikke den måde, man fører politik på her, siger hun og fortæller, at eksempelvis »kaffe-møder« mellem kandidater og familiens overhovede er normalt i indvandremiljøer, hvor man får en snak om, hvad kandidaten vil arbejde for i byrådet.

- Men der har jeg været ærlig og sagt, at jeg ikke kan love noget som helst. Jeg kan fortælle, hvad jeg vil arbejde for, men vi kan jo ikke love vælgerne noget konkret, fordi der skal være opbakning til det fra de andre politikere i byrådet, før vi kan gøre noget, siger Roxy.

Også det nuværende byrådsmedlem Sabah Abid (S) oplevede i sin valgkamp for fire år siden modstand fra de lokale indvandremiljøer mod, at hun ville ind i politik. Men hun syntes, at reaktionerne fra etniske danskere var værre.

- Jeg oplevede reaktioner som, at jeg skulle passe mig selv og skride ud af landet, og at jeg ikke skulle tro, at jeg var noget. Det var særligt slemt under valgkampen, hvor man jo er mere synlig, og der oplevede jeg også at få ødelagt min postkasse og fik sendt ubehagelige breve. Men jeg synes, det aftog hurtigt efter valget, og det har ikke været et problem de forgangne fire år, siger Sabah Abid.

Og Roxy har da heller ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen, for hun har også fået masser af opbakning og positive reaktioner på sit kandidatur.

- De kan kaste med alt det mudder, de vil, men jeg vil ikke give op. Jeg vil kæmpe for et bedre samfund, ikke mindst for mine døtres skyld, siger Roxy og fortæller, at de bakker hende 100 procent op.

- De siger, at jeg skal vise de mænd og hyklere, at jeg ikke er svag, så det er lige præcis, hvad jeg har tænkt mig at gøre, siger hun.

I dag har kun 2,8 procent af byrådsmedlemmerne i Danmark ikke-vestlig baggrund.

I Høje-Taastrup har fire af de nuværende 21 byrådsmedlemmer en ikke-vestlig baggrund; to er kvinder og to er mænd.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk