18. oktober 2021
Sådan ser melormene ud, som Alternativet delte ud. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser melormene ud, som Alternativet delte ud. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan melorme, popcorn og mintpastiller skaffe stemmer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan melorme, popcorn og mintpastiller skaffe stemmer?
Taastrup - 15. november 2017 kl. 10:57
Af Kasper Ellesøe

Balloner, bannere og brochurer er linet op i foyeren på rådhuset, hvor Lokalavisen Taastrup holdt valgmøde i sidste uge. Før selve mødet og debatten mellem de ti spidskandidater har vælgere og deltagere ved valgmødet mulighed for at gå rundt og hilse på politikerne fra de partier, der stiller op til kommunalvalget i Høje-Taastrup Kommune.

Og samtidig har politikerne en vigtig mulighed for at gøre opmærksomme på sig selv og måske endda tiltrække stemmer.

Der bliver benyttet mange forskellige metoder til det. Flere partier har valgplakater og balloner og bolcher med partilogoer med, mens andre forsøger sig med alternativer i kampen for at tiltrække opmærksomhed og for at få vælgerne til at huske politikerne.

I foyeren kan man på lang afstand fornemme duften af poppede majskorn. Den duft kommer fra Socialdemokratiets valgbod. Og det er helt bevidst, at man har taget en popcornmaskine med. Det fortæller Jette Plytsgaard, der er medlem af partiet.

»Vi popper de gode idéer ud,« siger hun med et glimt i øjet og fortsætter.

»Vi har den med, fordi vi regnede med, at de andre ikke havde sådan en. Vi har haft den med før, og folk kan godt lide popcorn. De er også glade for balloner, men vi måtte ikke bruge helium her, så vi har bare nogle få stykker. Men vi håber, at det kan flytte nogle stemmer med popcorn,« siger Jette Plytsgaard.

Popcornene får dog ikke Venstre til at kaste misundelige blikke over mod Socialdemokratiet. Det fortæller Peder Helt, der er nummer to på Venstres kandidatliste og også kandidat til regionsrådet i Hovedstaden. I stedet for popcorn forsøger Venstre sig med at uddele mintpastiller i æsker, hvorpå der er et billede af spidskandidaten.

»Man husker ikke et bolche dagen efter, men man husker ansigtet på pastillierne, fordi man stikker dem i lommen og har den i et par dage, og måske tager man den op i toget dagen efter og spiser en pastil. Det handler ikke om beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, men genkendelighed, genkendelighed, genkendelighed. Og popcorn har folk nok også glemt i morgen,« siger Peder Helt.

»Og jeg vil ikke udelukke, at det kan flytte stemmer,« siger han.

Hos Alternativet, et af de nye partier, der stiller op i kommunen, byder kandidaterne på melorme til vælgerne. For som spidskandidaten Ken Patrick Petersson siger, så giver det noget at stå med en skål melorme og tale politik.

»Det er det mest miljøvenlige og fremtidens mad i stedet for kød, der forurener så meget. Der er en god dialog over en melorm. Så kan man tale om, hvorfor det betyder noget at spise den slags. Og langt de fleste smager da også på dem,« siger han.

KEn af førstegangsvælgerne, der bliver udsat for partiernes påvirkning er Jonathan Vejby Johansen fra Taastrup, der skal stemme for første gang ved valget. Han tror på, at partiernes måder at tiltrække opmærksomhed på betyder noget.

»De gør så meget for at vise sig frem, og det kan i hvert fald flytte noget for en som mig, der ikke har stemt før. Det gør, at man lægger mere mærke til deres ansigter og navne,« siger Jonathan Vejby Hansen.

»Men jeg har ikke besluttet mig for, hvem jeg vil stemme på endnu,« siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?