1. august 2021
Der lød store klapsalver og glade tilråb, da det i fredag blev afsløret, at 33-årige Kenny Bülow Larsen (th) er modtager af årets handicappris for sin indsats  for psykisk sårbare unge. Prisen blev overrakt af socialudvalgsformand Laurids Christensen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der lød store klapsalver og glade tilråb, da det i fredag blev afsløret, at 33-årige Kenny Bülow Larsen (th) er modtager af årets handicappris for sin indsats for psykisk sårbare unge. Prisen blev overrakt af socialudvalgsformand Laurids Christensen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kærlig støtte førte til flot pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kærlig støtte førte til flot pris
Taastrup - 03. december 2016 kl. 09:03
Af Stina Felby Egerup

33-årig Kenny Bülow Larsen er selv bruger af socialpsykiatrien, men han gør også en stor og kærlig indsats for andre psykisk sårbare unge. Det var fredag med til at sikre ham årets Handicappris i Høje-Taastrup Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Mathilde fik hjælp: - Hun kan så meget i dag

Og det var en tydeligt rørt og overvældet Kenny Bülow Larsen, som fredag modtog prisen.

- Det er et kæmpe skulderklap. Det er enormt dejligt at blive anerkendt for ens indsats, og jeg sætter virkelig stor pris på det, sagde han kort efter afsløringen af, at han var årets modtager.

Kenny Bülow Larsen har blandt andet været med til at starte et boksehold op i et dagtilbud for psykisk sårbare unge. Her træner han de unge og personalet, og hans hold blev hurtigt meget populært. Nu træner Kenny hele fire boksehold, fire gange om ugen.

- Når man er sårbar, kan det være svært at være i sit hovede, og når man bokser, bliver man tvunget til at være i sin krop. Det kan være rigtig godt og giver fornyet energi, forklarer Kenny Bülow Larsen.

Det er hjemmevejleder i socialpsykiatrien Sabrina Arnth Sørensen, som har indstillet Kenny Bülow Larsen til prisen.

- Kenny er nærværende og motiverende, og der er altid god stemning på bokseholdene, fordi der samtidig med disciplin og hård træning er en kærlig personlighed, der også er frisk på et godt grin. Kenny har også en unik måde at tilpasse sin træning efter hver enkelt bruger - han fordeler ansvar hos dem, som han mener, kan vokse af det, og han støtter og guider dem, som kan have svært ved at indgå i træningen. Denne form for situationsfornemmelse falder Kenny helt naturligt. Kenny tager ansvar for opgaven som træner, både i forhold til at invitere unge med til prøvetimer, hvor det nærmest altid ender med at de unge fortsætter, indkøbe udstyr - og skaffe penge til dette - og nærmest aldrig aflyser træningen, fortæller hun i indstillingen.

Kenny Bülow Larsen har også været med til at starte Ungeværestedet i 2016, som også er for psykisk sårbare unge. Dette er et frirum, hvor man kan komme og være sammen med andre unge med udfordringer, og hvor man kan byde ind med det, som man har overskud til.

Det er Handicaprådet, som har valgt årets vinder blandt i alt syv nominerede.

De øvrige nominerede til årets handicappris var:

  • Frivilligforeningen Solstrålen: En samling frivillige mennesker som hjælper af et godt hjerte. Solstrålen arrangerer underholdning, skovtur og aktiviteter på frivillig basis for de svage og handicappede borgere på Henriksdal Plejecenter. De har omkring 12 arrangementer for borgerne om året.
  • Michael S. Jensen: Bordtennisspiller i TIK bordtennis, som var med i de Paralympiske lege i Rio. Michael har spillet, siden han var otte år og har deltaget i de paralympiske lege fire gange.
  • Personalet Sengeløse Plejecenter - Hus B: Personalet er indstillet af en beboer, som kom til hjemmeti juni 2016. Personalet er imødekommende, tålmodige og har empati for os beboer, lyder det blandt andet.
  • Høje-Taastrup Kommunes Børneterapi: Børneterapien blev etableret i 2011 med det formål, at vejlede og behandle børn med handicap, som i mange situationer også kan have en psykisk sårbarhed. Børneterapiens arbejde er med til at fremme en god funktionsudvikling og har udvist stor respekt og omsorg for børnene og deres familier.
  • Kirsten Pedersen, fysioterapeut på Solgården, der er et dagtilbud for voksne med særlige behov: Kirsten er af natur meget hjælpsom og omsorgsfuld, og hun er blandt andet drivkraft bag Solgårdens årlige idrætsdag.
  • Taxhuset, et bosted for 50 mennesker med senhjerneskade: I Taxhuset er der fokus på det gode liv og på, at beboerne har et aktivt indhold i deres hverdag. Det bliver blandt andet til små ture rundt i nærområdet på bostedets sofacykel, og der inviteres til fælles arrangementer på tværs af husene.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?