9. juli 2020
Susanne Rathke kæmper dagligt en kamp mod systemet, for at få en udredning på Rebeccas sygdom, så hun kan blive bedre hjulpet. Indtil nu har hun fået afslag på sine ansøgninger. Til venstre er det storesøster Nadia på 11 år.
gallery icon

Se billedserie

Susanne Rathke kæmper dagligt en kamp mod systemet, for at få en udredning på Rebeccas sygdom, så hun kan blive bedre hjulpet. Indtil nu har hun fået afslag på sine ansøgninger. Til venstre er det storesøster Nadia på 11 år.
Foto: Lene Frederiksen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmper for at få hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmper for at få hjælp
Taastrup - 29. februar 2012 kl. 09:54
Af Lene Ploug Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Hver dag kæmper Susanne Rathke en sej kamp mod systemet.

I Danmark er der ingen eksperter i Rebeccas sygdom. Det er der til gengæld i Tyskland, hvor Axel Bohring (ham, der "opdagede" sygdommen, red.) har en klinik hvor han behandler patienter med den sjældne sygdom.

- Jeg vil gerne have Rebecca indlagt på klinikken i Tyskland et par dage for at få en udredning på hende. Det ville være rart at kunne komme hjem med papirer, der beskriver hvilken behandling hun skal have, så hun kan få den operation eller hjælp, hun har brug for, siger Susanne Rathke, der er tidligere buschauffør, men de sidste otte år har modtaget tabt arbejdsfortjeneste på grund af Rebeccas sygdom. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

På trods af flere henvendelser på forskellige sygehuse og til Høje-Taastrup Kommune har Susanne Rathke hver gang fået afslag på at få Rebecca til Tyskland. Turen koster mellem 12.000 og 15.000 kroner og inkluderer både undersøgelser og ophold for Susanne og en medhjælper, der kan oversætte det tyske sprog og forplejning.

- Jeg har fået en mail fra EU Kommissionen, der siger, at hvis man har en sjælden sygdom, så kan man komme til udlandet for at få deres ekspertise. Mailen har jeg sendt videre til Herlev Sygehus sammen med ønsket om aktindsigt for en måned siden. Jeg har fået indsigt i Rebeccas akter, men det andet fik jeg ikke svar på, siger Susanne Rathke.
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk