23. september 2020
De 10 byrådsmedlemmer, der i aftes havde deres sidste byrådsmøde i Høje-Taastrup: Bagerst: Jesper Kirkegaard (K), Flemming Hansen (DF), Bjarne Kogsbøll (K), Sami Gökdemir (S), Ekrem Günbulut (S), Flemming Andersen (V). Forrest: John Billenberg (K), Conny Trøjborg Krogh (SF), Laurids Christensen (K) og Svend- Erik Hermansen (S). Foto: privat
De 10 byrådsmedlemmer, der i aftes havde deres sidste byrådsmøde i Høje-Taastrup: Bagerst: Jesper Kirkegaard (K), Flemming Hansen (DF), Bjarne Kogsbøll (K), Sami Gökdemir (S), Ekrem Günbulut (S), Flemming Andersen (V). Forrest: John Billenberg (K), Conny Trøjborg Krogh (SF), Laurids Christensen (K) og Svend- Erik Hermansen (S). Foto: privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe udskiftning i byrådet: 10 siger farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe udskiftning i byrådet: 10 siger farvel
Taastrup - 22. december 2017 kl. 06:03
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele 10 siddende byrådsmedlemmer i Høje-Taastrup siger ved årsskiftet farvel til byrådet, så en stor del af årets sidste byrådsmøde gik med farveltaler og ros.

arrow Læs også: Så er det helt officielt: Ziegler tager fire år til

Traditionen tro gav borgmester Michael Ziegler (K) nemlig de afgående byrådsmedlemmer et par ord med på vejen, og hver af dem fik en personlig hilsen med fra borgmesteren, skriver DAGBLADET Roskilde.

Nogle afgående byrådsmedlemmer har selv valgt at gå af, mens andre er blevet gået af vælgerne.

Nogle politikere har siddet fire eller otte år, men der var tre politikere, som siger farvel efter flere. Conny Trøjborg Krogh (SF) er den ene og forlader byrådet efter 16 år, og hun fik en stor tak med fra borgmesteren.

- Du har evnen til nogen gange at være syleskarp i retorikken, og andre gange ret pragmatisk. Og begge dele skal man kunne som politiker, hvis det skal blive rigtig godt, sagde Michael Ziegler og roste hende samtidig for at være god til at bevare jordforbindelsen.

Conny Trøjborg Krogh beklagede, at SF ikke sidder med i byrådet næste år, og at den rød-grønne opposition er formindsket.

- Men det er jo også bedre at være lille og kvik end stor og doven, så jeg håber på en lille og kvik opposition i byrådet i den kommende periode, sagde hun og påmindende flertallet om, at udviklingsprojekter ikke i sig selv skaber en god hverdag for dem, der har størst behov for det.

To politikere sagde farvel efter 36 år. Det er Laurids Christensen (K) og Svend-Erik Hermansen (S), som begge selv har valgt at sige farvel til byrådsarbejdet.

Borgmesteren roste Svend Erik Hermansen for hans vilje til at finde løsninger på trods af uenigheder og for hans kæmpe indsats for Høje-Taastrup.

- Du har sat et betydeligt fingeraftryk på kommunens udvikling gennem de 36 år, og du har været formand for ganske meget gennem tiden. Alle poster har du udfyldt med betydelig autoritet, sagde Michael Ziegler og tilføjede, at han og Svend-Erik nok altid vil have tallet 73 tilfælles.

- Det var det antal stemmer, der skilte dig og mig fra at blive borgmester, sagde Michael Ziegler med henvisning til kommunalvalget i 2005, hvor han med et snævert flertal bag sig tog borgmesterposten og har holdt fast i den lige siden.

Svend-Erik Hermansen takkede også for sine 36 år i byrådet, som han kaldte en spændende og interessant tid.

- Det nye byråd vil nok kunne fortsætte arbejdet uden Laurids og mig, men jeg er sikker på, at man får behov for at spørge os ved flere lejligheder ud fra vores grundviden om behov og muligheder her i kommunen, sagde han og lovede dermed et gensyn, hvis det skulle blive nødvendigt.

Der var også masser af varme ord til partifællen Laurids Christensen fra borgmesteren.

- Uden dig var det ikke gået. Jeg vil gerne takke dig for at se mulighederne i sådan en som mig, sagde Michael Ziegler og afsluttede med en kort sammenfatning:

- Du er den bedste.
Laurids Christensen returnerede de fine ord med en tak for de 36 år i byrådet, hvor kommunen i mellemtiden er vokset med 12.000 indbyggere, og han opfordrede det nye byråd til at passe godt på Høje-Taastrup Kommune.

- Jeg er tryg ved at forlade byrådet med dig ved roret, sagde han til Michael Ziegler.

arrow Så mange personlige stemmer fik kandidaterne
24. november 2017 kl. 10:17 Opdateret: kl. 10:22
arrow Oppositionen er svækket
22. november 2017 kl. 14:52 Opdateret: kl. 21:18
arrow Skuffet Flemming Andersen: Vi kæmper mod en overmagt
21. november 2017 kl. 23:09 Opdateret: kl. 23:09
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk