18. januar 2021
Den internationale kunstner Thomas Dambo bygger skulpturen af genbrugsmaterialer i Hakkemosen sammen med sit byggeteam og med assistance fra frivillige fra projekt Fønix, som blandt andet har borgere i jobtræning. Foto: HTK
gallery icon

Se billedserie

Den internationale kunstner Thomas Dambo bygger skulpturen af genbrugsmaterialer i Hakkemosen sammen med sit byggeteam og med assistance fra frivillige fra projekt Fønix, som blandt andet har borgere i jobtræning. Foto: HTK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe trold i Hakkemosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe trold i Hakkemosen
Opdateret 23. maj 2016 kl. 16:25
Taastrup - 23. maj 2016 kl. 07:01

I dag begynder opførelsen af en kæmpe stor skulptur af genbrugstræ i Hakkemosen af den internationalt anerkendt Kunstner Thomas Dambo.

arrow Læs også: Den sidste kæmpe på vej

Ideen er at få borgerne til at gå på opdagelse i egen kommune.

Kunstneren Thomas Dambo, som også er kendt i udlandet for sine store skulpturer, vil opføre Trækæmpen i Hakkemosen i perioden fra den 23. maj og cirka en uge frem. Skulpturen er én ud af i alt seks kæmpe skulpturer, der udover Høje-Taastrup bliver opført i: Ishøj, Albertslund, Vallensbæk, Rødovre og Hvidovre Kommuner. Thomas Dambo opfører alle skulpturerne. Ord som genbrug og leg kan hæftes på Dambos skulpturer, men særligt hans træskulpturer er kendt for deres overvældende dimensioner og kærlighed til detaljen. Milde, venlige og sjove indbyder de til leg. Alle har de udtryksfulde ansigter, som gør hver skulptur unik. Der står allerede kæmper rundt om i Danmark, men også andre steder i verden, blandt andet i Australien, USA, og Puerto Rico.

Seks glemte kæmper

- De seks glemte kæmper' hedder det tværkommunale kunstprojekt, der handler om, at der i perioden frem til Vestegnens Kulturuge 2016 bliver bygget seks trækæmper i de kommuner, der er involveret i kulturugen.

Den første skulptur, Trækæmpen Oskar, blev opført for 14 dage siden under en bro i Ishøj Strandpark.

- Hakkemosens nye beboer vil helt sikkert vække opsigt med dens enorme størrelse og placering. Vi har i forvejen Økobasen derude med forskellige naturaktiviteter til skoleelever. Vi vil rigtig gerne have endnu flere til at komme ud og opleve al vores skønne natur her i kommunen - og det håber, vi at trækæmpen kan inspirere til, siger borgmester Michael Ziegler, der sidder i bestyrelsen for Vestegnens Kulturuge.

Find trækæmpen i Hakkemosen

Den præcise placering af skulpturen i Hakkemosen oplyses ikke.

Man må selv ud og lede - og alle opfordres til at gå på opdagelse. Trækæmperne bliver opført på mere øde steder, men som ledetråd kan nævnes, at det er et sted, hvor man kan gå over på den anden side. Og når man har hilst på skulpturen i Hakkemosen, er det jo oplagt at fortsætte turen til de fem andre kommuner.

Tanken bag skulturerne er, at der overalt i kommunerne gemmer sig små og store oplevelser. Oplevelser ud over det man kendte til - og som mange flere fortjener at kende til. Når Trækæmpen står færdig, er håbet, at den kan bidrage til at synliggøre områdets værdi og herlighed.

arrow Kæmperne kommer
19. august 2016 kl. 06:48 Opdateret: kl. 11:57
arrow Trolden er sluppet løs i mosen
23. juni 2016 kl. 08:49 Opdateret: kl. 07:24
arrow Kæmpe indtager Strandparken
11. maj 2016 kl. 12:57 Opdateret: kl. 13:23

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?