16. oktober 2021
Modulvogntogene har nu kørt på udvalgte strækninger i Danmark siden 2008 - desværre kører de også steder, de ikke må, blandt andet på Sydvej, lyder det fra en beboer i Torstorp. Arkivfoto: Hans-Jørgen Johansen.
Modulvogntogene har nu kørt på udvalgte strækninger i Danmark siden 2008 - desværre kører de også steder, de ikke må, blandt andet på Sydvej, lyder det fra en beboer i Torstorp. Arkivfoto: Hans-Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe lastbiler kører ulovligt: - Vi kan ikke gøre så meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kæmpe lastbiler kører ulovligt: - Vi kan ikke gøre så meget
Taastrup - 15. oktober 2020 kl. 19:54
Af Stina Felby Egerup

I 10 år har Jan Christensen fra Torstorp forsøgt at råbe myndigheder og politi op i forhold til den ulovlige lastvognskørsel, der foregår på Sydvej i Høje Taastrup.

arrow Læs også: Politikere giver grønt lys til flere kæmpe lastbiler

Her oplever han nemlig jævnligt, at der kører såkaldte modulvogntog, som er lastbiler med anhænger, som kan være op til 25,25 meter med en samlet vægt på 60 ton.

Problemet er, at de lange, tunge vogne slet ikke må køre på Sydvej, som ikke er godkendt til kørsel med modulvogntog.

- Nu har jeg som beboer i Torstorp gennem de sidste mere end 10 år forsøgt at få nogen til at gøre noget ved den ulovlige kørsel med modulvogntog, som foregår helt åbenlyst på Sydvej til og fra Høje Taastrup Transportcenter (HTTC). Der køres døgnets 24 timer, men der kan jo også køres frit og uden risiko for at blive stoppet, da der ingen kontrol er med dette, oplyser Jan Christensen, som har forsøgt at rette flere henvendelser til både kommunen, politiet og transportcentret.

Dog uden held, for han oplever fortsat den ulovlige kørsel med de kæmpe lastvogne.

Årelangt problem

Problematikken er langt fra ny. Beboerne i Torstorp har i flere år råbt op om trafikken på Sydvej, hvor der kører tung trafik til og fra Transportcentret, og hvor lastbilchaufførerne lidt for tit vælger Sydvej i stedet for at bruge det lille stykke af Ring 5 til at komme til motorvejen.

Formand for Teknisk Udvalg, Lars Prier (DF), er enig i kritikken fra beboerne.

- Det er slet ikke i orden, at de store modulvogntog kører på Sydvej, når det ikke er lovligt. Jeg tror desværre bare ikke, der er så meget, vi som kommune kan gøre ved det, siger han.

Tror godt de ved det...

Jan Christensen har flere gange opfordret kommunen til det såkaldte »nudging«, hvor man på pædagogisk vis via skilte, maling på vejen, og lignende kunne fortælle chaufførerne, at de ikke måtte køre på strækningen. Men indtil videre er intet sket, fortæller Jan Christensen, som gerne så, at der blev lavet tydeligere skilte ved udkørslen fra Høje Taastrup Transportcenter.

Den løsning tror Lars Prier dog ikke på.

- Jeg frygter, at hovedparten af chaufførerne er helt bevidste om, at de ikke må køre den vej, men at de vælger den vej for at spare tid og brændstof, siger han og påpeger, at løsningen på problemet må ligge hos politiet.

- Det er en politiopgave at kontrollere, at reglerne bliver overholdt og få sat en stopper for den ulovlige kørsel. Men jeg vil opfordre borgmesteren til at tage problemet med til det førstkommende møde med politiet, så vi kan få undersøgt, om der kan gøres mere, siger han.

Lars Prier lover dog også at tage problematikken med på det næste møde i Teknisk Udvalg, hvor han vil tage en snak med vejchefen.

- Personligt tror jeg bare ikke, det vil hjælpe med flere skilte eller en tydeligere markering. Men hvis fagfolkene vurderer noget andet, så er jeg selvfølgelig meget lydhør over for det, for vi ønsker alle at få sat en stopper for den ulovlige kørsel, siger Lars Prier.

Politi: Ser på sagen

Københavns Vestegns Politi er opmærksomme på problematikken og bekræfter at have fået henvendelsen fra Jan Christensen, og den er videregivet til færdselsafdelingen, som vil se på sagen, lyder det.

»Det kan tilføjes, at færdselspolitiet hos Københavns Vestegns Politi og hos Tungvognscenter Øst (under Midt- og Vestsjællands Politi) har udført flere kontroller i området, hvilket har medført bøder for at køre med modulvogntog uden for de godkendte ruter«, lyder det i et svar fra Vestegnens Politi.

arrow For andet år i træk: Her er Årets Transportkommune
05. november 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 14:25
arrow Supermarkeds-gigant rykker kæmpe lager til transportcenter
28. oktober 2020 kl. 06:02 Opdateret: kl. 13:26
arrow Volvo har bygget stort: Nu slår de dørene op til nyt hovedkvarter
12. august 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 11:55

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?