13. april 2021
En skitse af det kommende datacenter, som DigiPlex vil bygge i Høje-Taastrup. Med til planerne hører etableringen af en kunstig sø, som kan bruges som regnvandsbassin, og hvor vandet kan bruges som nedkøling til serverne. Foto: PR
En skitse af det kommende datacenter, som DigiPlex vil bygge i Høje-Taastrup. Med til planerne hører etableringen af en kunstig sø, som kan bruges som regnvandsbassin, og hvor vandet kan bruges som nedkøling til serverne. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe datacenter på vej: Laver kunstig sø og nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe datacenter på vej: Laver kunstig sø og nye veje
Taastrup - 24. februar 2021 kl. 11:29
Af Stina Felby Egerup

Fem store datacentre og en administrationsbygning til virksomhedens DigiPlexs hovedkontor. Det er, hvad der er planer om at bygge i Høje Taastrup, og nu er byggeriet klar til at gå i gang.

arrow Læs også: Tilladelse til første etape af kæmpe datacenter: Meget mere er på vej

Det oplyser DigiPlex selv i en pressemeddelelse.

- Vi har nu de afgørende aftaler på plads i forhold til strøm, vand og byggetilladelser, så vi er klar til at påbegynde opførelsen af vores nye campus i Høje-Taastrup, og vi er allerede i diskussion med en række potentielle internationale kunder, siger Wiljar Nesse, CEO hos DigiPlex.

- Vi ser en stor interesse i udviklingen af bæredygtige datacentre i den nordiske region og vil blive ved med at investere i den trend, siger han.

Det nye datacenter skal bygges på en 110.000 m2 stor grund med adressen Blekinge Boulevard 10 i Høje Taastrup, vest for Danske Handicaporganisationer.

Som en del af aftalen vil DigiPlex bygge en sø til at opsamle regnvand. Det skal både bruges til at afkøling af serverne og virke som et opsamlingsbassin ved styrtregn. Derudover vil DigiPlex medvirke til at etablere to cykelstuer og opgradere og udvide det eksisterende vejnet i området.

arrow Krav til kommende datacenter: Overskudsvarme skal genanvendes
02. maj 2019 kl. 05:48 Opdateret: kl. 15:08
arrow Store planer: Firma vil bygge kæmpe datacenter
03. april 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 13:35

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?