20. januar 2019
En 17-årig ung mand er fortsat i kritisk tilstand, efter han søndag morgen fik stød fra en køreledning på Høje Taastrup Station. Foto: Thomas Voss
En 17-årig ung mand er fortsat i kritisk tilstand, efter han søndag morgen fik stød fra en køreledning på Høje Taastrup Station. Foto: Thomas Voss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kådhed måske årsag til kørestrøms-ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kådhed måske årsag til kørestrøms-ulykke
Taastrup - 21. januar 2018 kl. 16:25
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 17-årig ung mand ligger fortsat på Rigshospitalets traumecenter i kritisk tilstand, efter han søndag morgen fik stød fra en togledning på Høje Taastrup Station.

arrow Læs også: Fik stød fra tog-strøm: Nu er 17-årig død

Det oplyser Vestegnens Politi søndag eftermiddag.

Den 17-årige havde, sammen med tre kammerater, været på tur, og de var på vej hjem til Vestsjælland. De fire unge stod på perronen på Høje Taastrup Station, da den 17-årige i en eller anden form for kådhed kravlede op på et godstog, der holdt stille ved perronen. Den 17-åriges kammerater havde ikke set ham kravle op på toget, og de blev først opmærksomme på det, da han råbte ned til dem.

Umiddelbart efter fik den 17-årige unge mand stød fra køreledningerne, og han faldt ned. Han blev ramt af hjertestop, men blev genoplivet. Han blev med politieskorte kørt til Rigshospitalets traumecenter, hvor han altså fortsat er indlagt i kritisk tilstand.

»Hans tre kammerater er meget, meget rystede over hændelsen,« fortæller Lars Guldborg, der er vagtchef hos Vestegnens Politi.

Gennem vidneafhøringer og overvågningsbilleder har politiet fået et klart billede af, hvad der skete. Den 17-årige var alene oppe på godstoget, og politiet afviser, at der er sket noget kriminelt.

Til gengæld har vagtchefen hos Vestegnens Politi en klar opfordring til unge mennesker:

»Man skal holde sig fra enhver form for kørestrømsledninger, og det gælder både tog, S-tog og metro. Der er tale om meget stærk strøm, og man behøver ikke engang være i direkte berøring med køreledninger for at få stød fra dem,« understreger Lars Guldborg. Det er ganske enkelt forbundet med livsfare.

vestAnmeldelsen om ulykken kom kl. 06.22 søndag morgen. Både ambulance, akutlæge, Vestegnens Politi og Østsjællands Beredskab i Taastrup hastede til Høje Taastrup Station.

arrow 17-årig fik stød fra togledning - genoplivet efter hjertestop
21. januar 2018 kl. 08:31 Opdateret: kl. 08:57

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk