22. juni 2021
Julie Hansen fik tappet portion nummer 50.000 i TIK Donor.
gallery icon

Se billedserie

Julie Hansen fik tappet portion nummer 50.000 i TIK Donor.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julie blev bloddonor nummer 50.000 på landets største tappested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julie blev bloddonor nummer 50.000 på landets største tappested
Taastrup - 19. september 2019 kl. 20:09

Hos TIK Donor får fire gange om året besøg af den mobile blodbank »Giv Blod«, der kommer forbi og tapper blod fra omkring 200 bloddonorer.

Det skete også for nylig, og denne gang nåede initiativet portion nummer 50.000 til blodbanken, siden TIK Donor begyndte i 1957, så det var noget af en milepæl, der blev nået. Det giver i snit over 800 portioner årligt, og det gør ifølge foreningen selv TIK Donor til landets største enkelte tappested.

Det var Julie Hansen, der afgav portion nummer 50.000, og på dagen var der i alt 180 donorer igennem, som hver afgav en halvliter blod, hvilket man var tilfreds med hos den mobile blodbank. Tættest på denne portion var Martin Hansen, der afgav sin portion lige inden Julie Hansen samt Lars Pedersen, der afgav portionen lige efter.

- Vi fik samtidig tilmeldinger fra tre nye til korpset i TIK regi, og med de 180 portioner er vi på vej til de 60.000 portioner , lyder det fra Carsten Petersen fra TIK Donor.

Den seneste tapning forløb uden ventetid. Det kan ifølge TIK Donor skyldes vejret, for flere end 200 havde meldt deres ankomst.

- Håbet er derfor, at folk møder talstærkt op til næste tapning den 17. december, da jul og nytår mange gange kan kræve ekstra blod i blodbanken, siger Carsten Petersen.

Ellesøe

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?