12. juni 2021
Familien var gået all-in på julehyggen og havde pyntet op i stuen - og havde selvfølgelig også et stort juletræ med masser af pynt. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Familien var gået all-in på julehyggen og havde pyntet op i stuen - og havde selvfølgelig også et stort juletræ med masser af pynt. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jul i maj: Endelig kunne bedsteforældrene være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jul i maj: Endelig kunne bedsteforældrene være med
Taastrup - 17. maj 2021 kl. 19:42
Af Stina Felby Egerup

Duften af andesteg bredte sig i huset, juletræet var pyntet med den fineste pynt, og julegaverne var pakket ind og lå under juletræet. Men selvom det lyder som et klassisk billede på en juleaften i december, så var det faktisk scenariet i hus på Jessensvej i Taastrup en lørdag i maj.

Her holdt Brian Henriksen nemlig juleaften med sin nærmeste familie - en længe ventet aften efter flere måneder med afsavn.

- På grund af corona kunne vi ikke være sammen med bedsteforældrene juleaften, så der manglede virkelig noget denne jul. Julen er for os en tid, hvor vi er sammen med familien, så jeg tænkte: »Det skal fand'me være løgn. Når bedsteforældren er vaccineret, så gør vi det hele igen«, fortæller Brian Henriksen.

Og det er bedsteforældrene fra Vejle blevet nu, så denne weekend stod i julehyggens tegn med en stor juleaften om lørdagen.

- Vi så det også som en god mulighed for at bryde det her corona-dødvande, som vi nok alle sammen er i. Vi er i hvert fald godt trætte af corona, så det her var med til at bryde monotonien og sprede lidt glæde, siger han.

En stor glæde

Og den skøre ide blev godt modtaget af den øvrige familie, fortæller Brian Henriksen.

- Min mor var med på den med samme, men ville gerne lige være sikker på, at der så også ville være pakker, griner han.

Også faderen glædede sig til festlighederne.

- Han kunne næsten ikke være i sin krop i dagene op til. Han havde bare sådan glædet sig til at se børn og børnebørn igen, siger Brian Henriksen og fortæller, at corona-tiden har været hård for bedsteforældrene.

- De har jo ikke kunnet se deres børn og børnebørn, og selvom vi har ringet mere til dem, så er det ikke det samme. De har som mange andre ældre levet meget isoleret i lang tid, så det var dejligt at kunne lave denne oplevelse for dem, siger han.

En rigtig jul

Og juleaften version 2.0 blev alt, hvad Brian Henriksen havde håbet på.

Der var andesteg og flæskesteg, risengrød og mandelgave, småkager og godter. Dertil havde familien besluttet et gavebudget på 500 kroner, så man hver trak en person, man skulle give en gave.

- Jeg havde troet, at det ville føltes forkert at holde jul i maj, men det blev bare rigtig hyggeligt. Det var selvfølgelig lidt lysere udenfor, end man er vant til, men ellers føltes det faktisk som juleaften. Det var bare rigtig hyggeligt at være fælles om noget, og det var jo også hele formålet med aftenen, siger Brian Henriksen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Hvor langt tror du Danmark når ved EM