12. december 2017
Onsdag den 1. november er der 40-års jubilæum for Bent Christensen på Falckstationen i Taastrup. Foto: Privat
Onsdag den 1. november er der 40-års jubilæum for Bent Christensen på Falckstationen i Taastrup. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubilæum: Bent har været 40 år hos Falck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubilæum: Bent har været 40 år hos Falck
Taastrup - 09. oktober 2017 kl. 10:48
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Man ved jo ikke, hvor længe man har. Du ved jo godt, at livet er en seksuel overført sygdom, som man er sikker på at dø af,« griner jubilaren

Når alle brandbilerne bliver kørt ud af garagerne - og de blå lamper blinker på Falckstationen i Høje Taastrup - ved man, at der er én, der bliver fejret. En, der enten har været hos Falck i 25 - eller 40 år. Og som denne morgen bliver hentet i en af de gamle brandbiler på sin adresse.

Den 1. november handler det om Bent Christensen, der har han nemlig været ansat i 40 år hos Falck her i byen.

- I starten var jeg både falckredder, brandmand, autohjælper, kørte ambulancekørsel og syge - og dyretransport. Vi havde meget travlt,« fortæller Bent Christensen og tilføjer, at falckmanden senere blev mere funktionsopdelt, hvor uddannnelserne blev mere specialicerede.

I de sidste mange år har Bent arbejdet på en af de tre hold á seks mand, der skiftes på 24-timers vagter til brand og redning. Og siden 1987 har han på sine fridage undervist i førstehjælp, hjertestarter og teorien om brande.

- I begyndelsen lå stationen i Klovtoftekrydset, der hvor Peugeothuset ligger nu. Jeg begyndte den 1. november 1977 som 25-årig. Jeg kom direkte fra militæret, hvor jeg havde været i fem år i forsvaret i hæren, fortæller Bent, der i dag er 65 år og har tænkt sig at trække sig tilbage og nyde sit otium omkring nytår.

Bent synes, at han har haft et godt arbejdsliv.

- Jeg har været glad for at gå på arbejde hver dag, smiler Bent, der nu glæder sig til et, forhåbentligt, langt og godt pensionistliv, hvor han har nok at se til med sit hus, have og rejser.

Hvis man gerne vil være med til at fejre Bent den 1. november, hvor han vil få overrakt en medalje, skal tilmelding foregå på: 43320562, så man ved hvor mange, der skal dækkes morgenbord til, der finder sted klokken 8.00.

Bent bor sammen med sin kone Winnie, som han også har været sammen med i 40 år, i Køge. De har en nu voksen søn.

I 1906 startede Sophus Falck virksomheden, der i mange år fungerede som et familieforetagende - indtil 1984, hvor et forsikringsselskab overtog.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk