19. juli 2019
Jesper Nohrstedt Boesgaard kommer fra Taastrup, hvor han gik på Borgerskolen og Høje-Taastrup Gymnasium. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jesper Nohrstedt Boesgaard kommer fra Taastrup, hvor han gik på Borgerskolen og Høje-Taastrup Gymnasium. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper klar med ny musik: - Jeg føler mig hjemme, når jeg kommer med toget og ser hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper klar med ny musik: - Jeg føler mig hjemme, når jeg kommer med toget og ser hovedgaden
Taastrup - 07. februar 2019 kl. 13:48
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han udgør den ene halvdel musikduoen Dusin, der netop er klar med ny single og musikvideo, og der er sket meget siden offentligheden for første gang stiftede bekendtskab med den unge mand, der i 2010 var med i X Factor og to år senere deltog i Melodi Grand Prix.

24-årige Jesper Nohrstedt Boesgaard, der kommer fra Taastrup, har de seneste år lavet musik med producer Mads Vadsager under navnet Dusin, og den 25. januar udkom duoens nye single »Mens alting størkner«, som den 31. januar blev suppleret af en musikvideo, der blandt andet kan findes på YouTube.

- Det har været lidt af en udviklingsrejse. De to ting var noget, hvor jeg prøvede ting af. Det gik især på performance. og det at stå på en scene. Derefter har det væsentlige været at lære at skrive en sang. For mig har det taget lidt lang tid at lære. Jeg skrev sange, da jeg var 16-17 år, men når jeg sidder nu og kigger tilbage, så var det dårligt. Man skal finde frem til, hvad der gør ens sangskrivning speciel, og det er svært at nørkle med, fortæller Jesper Nohrstedt Boesgaard og husker tilbage på, hvordan interessen for musikken blev skabt.

- Min bedste ven Anders' far Ingvar var og er stadig musiklærer på Borgerskolen, og han var min første rollemodel inden for musikken, siger 24-årige Jesper Nohrstedt Boesgaard, der i skoletiden lærte at spille både guitar og klaver.

- Min mor gik også til kor, da hun var yngre, og det synes hun altid, jeg skal nævne, når jeg bliver spurgt, fortæller han.

Selvom han er flyttet fra hjembyen Taastrup, hvor han både gik i folkeskole og på gymnasiet, så betyder byen stadig meget, og han kommer der tit, fordi hans forældre stadig bor der.

- For mig er Taastrup hjem. Der er noget familiært over det, og jeg føler mig hjemme, når jeg kommer med toget og ser hovedgaden, og der er heller ikke noget, der slår en kebab fra Kebab Time, siger Jesper Norhstedt Boesgaard, der også fortæller, at rigtig mange af hans venner er fra tiden i Taastrup.

Dansabelt og eftertænksomt

Jesper Nohrstedt Boesgaard og Mads Vadsager mødte hinanden på Bandakademiets »Music Maker Camp«, og hurtigt fandt de frem til et udtryk, som de var glade for.

- Da Mads og jeg begyndte at lave musik, der formede sig et projekt, og der skete spændende ting, fortæller Jesper Nohrstedt Boesgaard, mens Mads Vadsager fortæller lidt mere om den musik, duoen laver.

- Den korte beskrivelse er elektronisk pop. Vi vil gerne lave musik, man både kan danse til, men også lytte til derhjemme. Så det skal være dansabelt og eftertænksomt i både teksterne og produktionen. Vi vil gerne begge dele, siger han.

- Det er faktisk sket meget naturligt. Det er sjældent, at vi snakker om musikken. Det sker bare, siger Mads Vadsager, mens sangskriveren supplerer.

- Vi er bare to kammerater, der leger. I stedet for at spille ludo, så laver vi musik. Vi er stadig meget eksperimenterende, og vi har udviklet os meget, siden vores første EP, siger Jesper Nohrstedt Boesgaard.

Noget af det, der gør, at det samarbejdet og venskabet i Dusin har udviklet sig, skyldes forskelligheder.

- Jesper kan det, jeg ikke kan, og jeg kan det, Jesper ikke kan, siger Mads Vadsager.

Derfor kommer den største inspiration heller ikke fra andre kunstnere.

- Vi bliver super inspireret af hinanden. Man behøver ikke at se på andre, når man selv er modsætninger, siger Jesper Nohrstedt Boesgaard

Stolte af musikken

2018 var et begivenhedsrigt år for Dusin med debut-EP'en »Halvtolv« og adskillige koncerter i det danske land. Drømmene for fremtiden er også på plads.

- Vi vil rigtig gerne spille for publikum. Det ser vi som en slags bedømmelse. Men vi har også planer om at lave en EP og helt album senere, lyder ambitionerne fra de to.

Målet er derimod ikke at brage igennem med kæmpehits eller spille på Roskilde Festival.

- Vi vil gerne kunne sætte os ned, når vi bliver ældre på en terrasse med et glas rødvin og være megastolte af vores musik, siger Jesper Nohrstedt Boesgaard, mens hans makker supplerer.

- Vi tror, det kan være farligt at gå efter de her store mål. Det vigtigste er at lave musik, vi kan lide og er stolte af. Det er ikke, fordi vi ikke vil have et hit, men det skal ikke være derfor, vi gør det, siger Mads Vadsager.

Blå bog om Dusin
Jesper Nohrstedt Boesgaard

  • 24 år
  • Opvokset i Taastrup - bor i København
  • Ved siden af musikken arbejde han som tjener.
Mads Vadsager
  • Opvokset i Glumsø - bor i København
  • Ved siden af musikken studerer han musikvidenskab
  • Dusin udgav debut-EP’en »Halvtolv« i 2018, i 2017 udgav duoen singlen »Frisk igen«, og nu er de to unge mænd klar med nyeste single »Mens alting størkner«.
  • I 2018 var de i finalen i DR’s Karrierekanonen og spillede på Spotfest og Smukfest.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk