15. januar 2021
Jesper Andersen arbejder i Butik KIK i Taastrup, der forhandler hjælpemidler til blinde og svagsynede, og han er begejstret for sit læsekamera. Foto: PR
Jesper Andersen arbejder i Butik KIK i Taastrup, der forhandler hjælpemidler til blinde og svagsynede, og han er begejstret for sit læsekamera. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper er blind: Med ny brille kan han selv læse tekster og skilte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper er blind: Med ny brille kan han selv læse tekster og skilte
Taastrup - 26. april 2019 kl. 11:28

Hverdagen er blevet markant nemmere for Jesper Andersen fra Taastrup. Han er blind, men med et nyt læsekamera kan han selv afkode skilte og tekst i hverdagen.

Læsekameraet har nemlig en mini-højttaler, som klikkes fast på hans egne briller, og når han peger på en vilkårlig tekst i print eller digitalt format på enhver overflade, læses den højt omgående.

Jesper Andersen arbejder i Butik KIK i Taastrup, der forhandler hjælpemidler til blinde og svagsynede. Han har siden august 2018 haft en OrCam MyEye 2 læsekamera, og han er begejstret:

- Jeg fik min første læsescanner tilbage i starten af 90erne og har efterhånden prøvet en del hjælpemidler til blinde. Men jeg har aldrig prøvet et så lille, nemt og godt produkt som OrCam MyEye 2. Jeg bruger den til at læse aviser, og jeg læser rigtig mange bøger, og det er blevet meget lettere nu, siger han.

- Jeg har også brugt den på biblioteket, hvor jeg hurtigt kunne læse bagsiden og finde de rigtige bøger. Jeg har faktisk også prøvet at bruge det i et S-tog, hvor den læste skilte på dørene i toget. Det var en rigtig god oplevelse, og jeg blev ret overrasket over, hvor meget tekst der egentlig findes rundt omkring, fortæller Jesper Andersen.

Han mener, at brillen har gjort hans hverdag meget nemmere.

- Når jeg går ud og spiser, læser den menukortet, og den identificerer uden problemer pengesedler. Derhjemme bruger jeg den også til at læse opskrifter og udløbsdatoer på madvarer, og jeg må sige, det er en fantastisk hjælp, der har gjort mange ting i hverdagen meget nemmere, siger han.

Ifølge Johannes Nørgaard fra Instrulog, den danske importør af OrCam MyEye 2, er Jesper langt fra den eneste der har opdaget OrCam.

- Vi oplever en stor efterspørgsel i flere af landets kommunikationscentre, og det virker som om, at rygtet har spredt sig, og at blinde og svagsynede har opdaget, at læsekameraet fra OrCam meget ofte kan gøre en stor forskel i hverdagen. For mange er det primære at kunne læse igen, men vi oplever også, at de opnår en øget selvstændighed simpelthen fordi de nu, med simple håndbevægelser som kommando, kan læse skilte på stationer, læse på produktemballage i supermarkedet og i det hele taget interagere med andre mennesker privat og på job på en helt ny måde takket være ansigtsgenkendelses-funktionen, siger han.

Hvis man er blind eller svagsynet, kan søge om at få bevilliget læsekameraet, hvilket typisk sker gennem kommunen.

Man regner med at der i Danmark er ca. 55.000 mennesker med et synshandicap.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?