25. marts 2019
Kronprinsesse Mary var glad og smilende til FN's handicapdag. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Kronprinsesse Mary var glad og smilende til FN's handicapdag. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jakob talte for Mary og Løkke på mulighedernes dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob talte for Mary og Løkke på mulighedernes dag
Taastrup - 04. december 2018 kl. 18:40
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Iført hvid skjorte træder en ung mand op på talerstolen, som står lige foran to velkendte ansigter, statsminister Lars Løkke Rasmussen og Kronprinsesse Mary.

arrow Læs også: Se billederne: Kronprinsesse Mary og statsministeren satte fokus på handicap

Anledningen er FN's internationale handicapdag, hvor Jakob Terp-Hansen fra ASF-linjen - den særlige aspergerlinje - på Høje-Taastrup Gymnasium skal holde tale, da der på dette års handicapdag er fokus på, at unge med handicap skal have en uddannelse.

Jakob Terp-Hansen fortalte blandt andet, hvad det betyder for ham, at han kan gå på en skole for unge med autisme.

- Det er et privilegium og en ære at stå her på FN's handicapdag. En oplagt dag for at fortælle, hvordan vi forbedrer mulighederne for handicappede. Netop muligheder er årsagen til, at jeg kan stå foran jer i dag. De har gjort, at jeg i en tidlig alder er skiftet fra en almindelig skole til en specialskole tilpasset folk med autisme, siger Jakob Terp-Hansen blandt andet på talerstolen.

En tale som rører mange, og som også Lars Løkke tager op, da han holder tale kort tid efter eleven fra Høje-Taastrup Gymnasium.

- Jakob fortæller om de muligheder, som han havde fået på asperger-linjen på Høje-Taastrup Gymnasium. Han har udnyttet mulighederne, og sådan skal alle have det i Danmark. Vi skal se efter mulighederne og ikke begrænsningerne, og samfundet skal være rummeligt, siger statsministeren og citerer den afdøde politiske aktivist Carl Scharnberg:

- Vi lærte engang, alle kan noget, men ingen kan alt. I dag er mulighedernes dag, og Danmark er mulighedernes land, og flere unge med handicap skal i uddannelse som Jakob.

På tilhørerpladserne lytter folk efter, hvad der bliver sagt fra talerstolen, og selv de, som ikke kan høre, får selvfølgelig noget ud af det, da to tegnsprogstolke oversætter både talerne og det musikalske indslag fra Heidi Frederikke Lindahl.

Jakob Terp-Hansens klasse er til stede, ligesom rektor på gymnasiet Mogens Andersen.

- Jeg er glad for, at vores elev holdt tale. Det var en god og personlig tale. Det er rigtig fint at sige det, når statsministeren er til stede og ikke bare hører, hvad der bliver sagt, men også kvitterer for det, siger Mogens Andersen som reaktion på, at statsministeren blandt andet også fortalte, at han på grund af Jakob Terp-Hansens tale fik øjnene endnu mere om på, at der skal skabes flere muligheder for unge med handicap.


Se mange flere billeder fra dagen her.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk