29. oktober 2020
Morten Broager blev med ét en af valgkampens mest omtalte personer, dat Lars Løkke Rasmussen brugte et eksempel fra Broagers virksomhed Panorama i Taastrup i sit valgoplæg. Det gjorde Morten Broager til en af de mest efterspurgte mennesker i den danske presse i går - en interesse, som kom meget bag på virksomhedsejeren.
Morten Broager blev med ét en af valgkampens mest omtalte personer, dat Lars Løkke Rasmussen brugte et eksempel fra Broagers virksomhed Panorama i Taastrup i sit valgoplæg. Det gjorde Morten Broager til en af de mest efterspurgte mennesker i den danske presse i går - en interesse, som kom meget bag på virksomhedsejeren.
Foto: Uffe Weng/Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagtet af pressen: - Det var meget voldsomt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagtet af pressen: - Det var meget voldsomt

Taastrup-firmaet Panorama blev centrum for valgkampens dag 2, og det blev en blandet fornøjelse.

Opdateret 31. maj 2015 kl. 11:29
Taastrup - 29. maj 2015 kl. 11:43
Af Pernille Rohde

At Morten Broager pludselig på valgkampens anden dag blev den person, som hele den samlede danske presse jagtede, havde han slet ikke forudset, og her dagen efter er han rystet over, hvor voldsomt det føltes. Pressen ville tale med Morten Broager, fordi han den 18. marts havde Lars Løkke og Tina Nedergaard fra Venstre på besøg i sin virksomhed i Taastrup til en snak om, at det er svært for et firma som Panorama, der blandt andet yder rengørings- og gartnerservice, at rekruttere folk.

Lars Løkke nævnte på et pressemøde lige efter valgets udskrivelse mødet og fortalte om Morten Broagers oplevelse med en ansat, der efter en måned valgte at sige op, fordi han kun fik 1.000 kroner mere om måneden ud af at arbejde end ved at være på kontanthjælp. Historien fik landets medier til at sætte alle ressourcer ind på at finde ud af, om Løkke talte sandt. Og nøglen til denne viden var Morten Broager. Derfor gav journalisterne sig til at kime Morten Broager ned i en grad, som han aldrig havde forestillet sig.

arrow Læs også: Støjberg: Bager og direktør har ingen grund til at lyve
Var informeret af V

- Jeg var aftenen før blevet informeret om, at Løkke ville nævne episoden på pressemødet og fik samtidig at vide, at jeg nok kunne forvente at få nogle henvendelser fra journalister. Men jeg var jo slet ikke forberedt på, at det ville blive så voldsomt. Alle telefoner glødede og flere journalister mødte op og stillede sig foran min virksomhed. De første gange, telefonen ringede, tog jeg den, men jeg kunne hurtigt mærke, at der blev stillet spørgsmål på en måde, som jeg ikke følte mig tryg ved. Jeg forsøgte at svare efter bedste evne, men man frygter jo, at man kommer til at sige noget, der bliver brugt på en anden måde, end man havde tænkt sig, siger Morten Broager.

Da Morten Broager fandt ud af, hvor voldsom en mediestorm han var havnet i, søgte han hjælp hos en presserådgiver, og i flere medier kunne man læse, at det var Venstre, der havde tildelt Morten Broager denne rådgivning, men sådan forholder det sig ikke.

- Jeg fandt ham gennem mit netværk og mig bekendt har han intet med Venstre at gøre. Men vi blev enige om at skrive en pressemeddelelse til Ritzaus Bureau, hvor jeg bekræftede Løkkes historie. Senere på dagen deltog jeg så i nogle interviews på tv, blandt andet hos Go' Aften Danmark hos tv2 i Tivoli, hvor jeg blev jagtet af journalister og fotografer, og en kameramand vælte over en blomsterkumme, fortæller Morten Broager, som dog er glad for, at han kom frem med sit budskab og fik afsluttet den jagt, der hele dagen havde været på ham.

Er ikke Venstre-medlem

Udover spekulationerne om, hvorvidt Løkke talte sandt, da han refererede til mødet hos Panorama, begyndte der også at dukke artikler op om, at Panorama var hyret til at hænge plakater op for venstrepolitikeren Tina Nedergaard, og der kom insinuationer om, at Morten Broager er venstremand.

- Det blev jeg meget irriteret over, for vi er interesseret i at få kunder og kan sagtens påtage os akutopgaver. Derfor sagde vi selvfølgelig ja, da Tina Nedergaard ville hyre os til at hænge valgplakater op. Det ville vi også have gjort, hvis andre partier hyrede os, og jeg er ikke medlem af Venstre, vil jeg gerne understrege, siger Morten Broager.

På spørgsmålet om, hvorvidt han en anden gang vil ytre sig offentligt, svarer Morten Broager lidt tøvende.

- Det tror jeg, at jeg vil, for jeg synes, det er vigtigt at deltage i den offentlige debat, men man skal altså være forberedt på lidt af hvert, siger han.

Dagen i går bød ikke kun på ubehagelige oplevelser. Morten Broager fik også mange henvendelser fra helt almindelige mennesker.

- Jeg har fået så stor opbakning fra en masse mennesker, som jeg slet ikke kender. De har sms'et, ringet og skrevet til mig og takket mig for at stå frem, og det er rart. Jeg har også fået et par hademails, men det må jeg tage med, slutter Morten Broager.

arrow DA: Løkkes kontanthjælpsanekdote går op med deltid
28. maj 2015 kl. 19:08 Opdateret: kl. 19:22
arrow Løkke: Gevinsten ved at arbejde skal være større
28. maj 2015 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:36
arrow Panorama-direktør: Løkke gengiver mig korrekt
28. maj 2015 kl. 16:06 Opdateret: kl. 09:38
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk