18. januar 2019
Der er kommet mange nye virksomheder i første halvår af 2018 i Høje-Taastrup Kommune. Her er det Martin Thorborg. PR-foto
Der er kommet mange nye virksomheder i første halvår af 2018 i Høje-Taastrup Kommune. Her er det Martin Thorborg. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksætteri: Så mange nye virksomheder er der kommet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksætteri: Så mange nye virksomheder er der kommet
Taastrup - 13. juli 2018 kl. 12:30
Af AF Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev i første halvår af 2018 grundlagt 419 nye virksomheder i Høje-Taastrup Kommune. Det antal af nye virksomheder svarer til, at der i kommunen kom 10,6 nye virksomheder pr. 1000 borgere.

På landsplan var det tilsvarende antal nye virksomheder 7,5 pr. 1000 borgere. Det viser nye tal fra CVR og Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket og behandlet.

- Tallene viser, at man som iværksætter aldrig er helt alene, selvom man godt kan føle det, særligt når tingene ikke kører som smurt. Der er altid en i nærheden, som er i samme situation. I stedet for at gemme sig med sine udfordringer, skal man bruge disse mennesker, som er i nærheden til at få et solidt netværk af ligesindede, som man kan dele opture, nedture og udfordringer med, siger Martin Thorborg, som har startet en lang række virksomheder og i dag er adm. direktør i Dinero.

- Man kan lære helt vildt meget af andre mennesker, og man kan ikke udvikle sin forretning, hvis ikke man bruger andre som sparringspartnere, der kan se på ens udfordringer med andre øjne. Derudover er det afsindigt vigtigt at have nogen at læne sig op ad, når man føler, at man er ved at vælte.

Selvom iværksætteri er prestigefyldt blandt danskerne, så har kun 7 procent af danskerne intentioner om at kaste sig ud i iværksætteri. Dermed ligger Danmark under det generelle niveau i EU. Det viser Iværksætterundersøgelsen 2017, som Dansk Iværksætter Forening har udgivet.

- Personligt kunne jeg da godt ønske, at flere turde at tage springet ud i iværksætteri. Der sker noget med en, når man satser og kaster sig ud på dybt vand med et projekt, som man virkelig brænder for i stedet for bare at tage det stensikre valg med et 37-timers lønmodtagerjob, hvor man egentlig bare arbejder for at få løn, siger Martin Thorborg.

- Jeg møder og hører fra et utal af seje iværksættere, som har nogle fede idéer og tanker og store ambitioner, og som ikke ser sig tilbage. Det er fedt, og det har jeg uendelig respekt for. For iværksætterne er med til at sikre, at udviklingen i Danmark ikke bare kører i hak, men at der hele tiden sker noget nyt.

De 10,6 nye virksomheder pr. 1000 borgere bringer Høje-Taastrup Kommune ind på en førsteplads i hele landet på listen over nye virksomheder pr. 1000 indbyggere.

Top tre er: Lyngby-Taarbæk (17,4 virksomheder pr. 1000 indbyggere), Albertslund (14,5) og København (12,6). Ishøj Kommune (12,5) er på fjerdepladsen, mens Vallensbæk Kommune (11,0) er nummer seks.

I Ishøj er der kommet 222 nye virksomheder i perioden, og i Vallensbæk er tallet 138.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk