20. oktober 2021
12. maj fik KonditorBager i Taastrup en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. 26. august blev virksomheden politianmeldt for stadig ikke at have styr på rengøringen af butikken. Foto: Jørgen C. Jørgensen
12. maj fik KonditorBager i Taastrup en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. 26. august blev virksomheden politianmeldt for stadig ikke at have styr på rengøringen af butikken. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indtørret snavs, dej og døde insekter: Bager anker sag om politianmeldelse og sur smiley-rapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtørret snavs, dej og døde insekter: Bager anker sag om politianmeldelse og sur smiley-rapport
Taastrup - 15. september 2021 kl. 07:44
Af Anja Søndergård

Første gang der kom en sur smiley var allerede tilbage i maj, da KonditorBagers filial på Taastrup Hovedgade havde haft Fødevarestyrelsen forbi til kontrol. Den 26. august var den gal igen, og Fødevarestyrelsen måtte politianmelde bageren i Taastrup. Nu anker bageriet sagen, da bagermesteren ikke er enig i afgørelsen.

I kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen står blandt andet, at »loft mellem afvejer og insektlampe i produktionsområde på 1. sal fremstår med stænk af fedtstof og døde insekter«, og at virksomhedens bemærkning hertil var følgende: »Vi er ved at få nye rengøringsfirmaer ind. Vi skal nok gøre rent«.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra bagermester Jan Jørgensen, men han ønsker ikke at udtale sig, før Fødevarestyrelsen igen har været på besøg.

Til TV2 Lorry har han tidligere sagt følgende i en skriftlig kommentar:

- Det er dybt beklageligt og langt under vores standard. Læser man ned i rapporterne kan man se, at det udelukkende er rengøringen, den er gal med. Alle andre områder får vi topkarakterer indenfor.

Kontrolrapporten kunne yderligere afsløre, at »gulv i produktionsområde på 1. sal fremstår med ældre belægninger af indtørret dej og snavs i fuger mellem fliser, langs kanter og ved riste til afløb«, og at der ingen anmærkninger var til faciliteter til hygiejnisk håndvask og håndtørring i produktionsområder og salgsområde, adskillelse og tildækning af fødevarer, samt temperaturer i køle- og fryseinventar.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?