15. december 2017
Høje-Taastrup er i top tre blandt landets kommuner mht. at opnå et fald i antal kontanthjælpsmodtagere. Foto: Kenn Thomsen
Høje-Taastrup er i top tre blandt landets kommuner mht. at opnå et fald i antal kontanthjælpsmodtagere. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I top tre: Borgere på kontanthjælp kommer i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I top tre: Borgere på kontanthjælp kommer i job
Taastrup - 18. april 2017 kl. 13:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der sker en positiv udvikling på kontanthjælpsområdet i Høje-Taastrup. Kommunen ligger nr. tre i toppen af kommuner, der har det største fald i antal af kontanthjælpsmodtagere i perioden fra 2014 til 2016.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har i en analyse, offentliggjort i nyhedsbrevet Agenda den 11. april, dokumenteret, at kontanthjælpsmodtagerne i stort omfang har opnået ordinært arbejde. Analysen viser, at Høje-Taastrup Kommune rangerer blandt landets bedste kommuner til at få kontanthjælpsmodtagere i ordinært arbejde.

Det er en overordentligt tilfredsstillende udvikling, som lover godt for de kommende år, vurderer både formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Thomas Bak, og borgmester Michael Ziegler.

»Jeg er rigtig glad for analysens resultater: De viser, at den lokale indsats gør en forskel for kontanthjælpsmodtagerne. Her i Høje-Taastrup har det samlede byråd besluttet at investere massivt i beskæftigelsesindsatsen, netop fordi vi har haft et forsøg, som viste, at når vi investerer i flere sagsbehandlere, større kvalitet i møderne og bedre dialog med den ledige borgere, så får vi også god effekt. Jeg tror, vi med den investering kan forvente gode resultater for vores kontanthjælpsmodtagere og øvrige ledige i de kommende år", siger udvalgsformand Thomas Bak (S).

»En hel masse borgere har fået en plads på arbejdsmarkedet og en højere grad af styring i eget liv. Det kan kun glæde både den enkelte og os andre! Og jeg er enig i, at vi forventer os endnu mere effekt i de kommende år: Byrådets markante vækst- og erhvervsstrategi har skabt et stærkt øget antal arbejdspladser i Høje-Taastrup Kommune, og det øger både kontanthjælpmodtageres og andre lediges muligheder for at få et job. De muligheder rækker vi ud efter med den nye satsning,« siger Michael Ziegler.

Som led i investeringen i beskæftigelsesindsatsen satses også på endnu tættere og mere fokuseret samspil med lokale virksomheder og etablering af partnerskaber mellem virksomhederne og Høje-Taastrup kommune.

Fakta om undersøgelsen:
DA's analyse undersøger, hvor mange personer på kontanthjælp eller integrationsydelse, der i en given periode er kommet i arbejde, og sammenligner antallet med det samlede antal offentligt forsørgede - dvs. udover personer på kontanthjælp og integrationsydelse også personer på ledighedsydelse, revalidering, forrevalidering, ressourceforløbsydelse, fleksjob, skånejob og førtidspension. Høje-Taastrups resultat er 7,1 %.

Nabokommunerne: Roskilde: 5,5 - Egedal: 5,4 - Albertslund: 6,0 - Ishøj 6,2 - Greve 5,0. København: 7,6 %.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk