9. juli 2020
Claus Nielsen fra Taastrup har indrettet sit bryggers som hjemmearbejdsplads. Han er en af mange, der kan arbejde hjemme under coronavirussen. Privatfoto
Claus Nielsen fra Taastrup har indrettet sit bryggers som hjemmearbejdsplads. Han er en af mange, der kan arbejde hjemme under coronavirussen. Privatfoto
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hverdagen fortsætter hjemmefra: Claus arbejder fra sit bryggers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverdagen fortsætter hjemmefra: Claus arbejder fra sit bryggers
Taastrup - 18. marts 2020 kl. 06:01
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et bryggers i et hus i Taastrup har Claus Nielsen indrettet sig med skærm, tastatur, dockingstation og sin arbejdscomputer. Med udsigt til sin have passer han sit arbejde hjemmefra i foreløbigt 14 dage, ligesom mange andre danskere, der er sendt hjem på grund af coronavirussen.

arrow Læs også: Se listen: Disse forretninger holder stadig åbent

Som han selv beskriver det, så fortsætter hverdagen næsten som den plejer. Med vægt på næsten. For udover at sidde i sit bryggers, fremfor på et kontor, så er det også lidt mærkeligt ikke at have kollegerne omkring sig.

- Jeg mangler nogen at joke med og tale teknik. Det er lidt ensomt at arbejde hjemmefra, fordi kollegerne mangler. Det er noget andet end at sidde på et kontor med ti andre, siger han.

Til daglig er Claus Nielsen tilbuds- og kommunikationskoordinator hos jernbaneentreprenøren Aarsleff Rail. Og han har ikke fået mindre travlt, bare fordi han arbejder hjemmefra. Coronavirussens indtog i Danmark medfører en del ekstra kommunikation, der er kerneopgaven i hans job.

Claus bliver hjemme01

Claus Nielsens 18-årige søn, Christian,
passer sine gymnasiefag hjemmefra
grundet coronavirussens indtog i Danmark.
Privatfoto


Sønnen er den nærmeste

Hjemme i huset er det hans søn Christian på 18 år, der er den nærmeste kollega i disse dage.
Fra sit teenageværelse passer sønnen sine fag på gymnasiet online, da hans lærere forsyner ham med opgaver.

Christian underviser normalt et gymnastikhold fra TGF i Springcenter Nærheden, men da alle kommunens idrætsfaciliteter er lukket ned helt i tråd myndighedernes anvisninger, bliver han også hjemme fra sit fritidsarbejde.

Claus’ kone er dog ikke hjemme. Som bioanalytiker på Rigshospitalet er hun en del af hospitalets nødberedskab, og skal derfor fortsat møde ind på arbejde – dog med lidt andre opgaver end normalt, der også kan blive udvidet, hvis hendes kolleger bliver syge.

Familiens 21-årige datter er flyttet hjemmefra. Hun er gået i sin mors fodspor, og er bioanalytikerstuderende. Både hendes uddannelsessted og fritidsjob er lukket ned, og hvis hun ikke indkaldes til hospitalstjeneste, tager hun måske hjem til sine forældre.

Vasker ofte hænder

Udover for så vidt muligt at blive hjemme som myndighederne anbefaler, man gør, er der særligt to måder, familien Nielsen indtil videre mærker, at tingene alligevel ikke er helt som de plejer.

- Vi vasker hænder oftere end normalt. Min kone vasker hænder hele tiden, så hendes hud tørrer ud. Og så mangler vi gær. Min kone er storforbruger af gær normalt, fordi hun elsker at bage. Men det må vi undvære, siger Claus Nielsen.

- Alt i alt en næsten normal hverdag, hvor drengene indtil videre bare er lidt mere sammen end de plejer. Vi krydser fingre for, at det kan fortsætte, opsummerer Claus Nielsen.

arrow Ny hjælp på vej: - Ingen må komme i klemme i systemet
23. marts 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 10:08
arrow Hjælpende hånd på vej til det lokale erhvervsliv
23. marts 2020 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:08
arrow Coronaudbrud udskyder grundlovsceremoni
23. marts 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:11
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk