20. oktober 2021
Chefoptiker Jacob Nørgaard opfodrer borgerne i Taastrup til at tage en synstest. Foto: PR
Chefoptiker Jacob Nørgaard opfodrer borgerne i Taastrup til at tage en synstest. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver tiende dropper synstest: Men sygdom kan ses i øjnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver tiende dropper synstest: Men sygdom kan ses i øjnene
Taastrup - 09. juli 2021 kl. 07:06

Corona-pandemien har vendt op og ned på vores hverdag og vanlige rutiner, hvilket blandt andet har ændret vores tilgang til sundhedssektoren.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at særligt speciallægekategorien - inklusiv øjenlæger og tandlæger - har oplevet et fald i besøg fra blandt andet ældre over 60 år det seneste år.

Samme tendens ses af en undersøgelse fra maj 2021 foretaget af Analyse Danmark for Louis Nielsen. Her fremgår det, at mere end hver tiende over 60 år i Region Hovedstaden har fravalgt en synstest på grund af Corona.

Det vækker opsigt hos chefoptikker Jacob Nørgaard fra Synoptik i Taastrup, der opfordrer til, at ældre får undersøgt synet, så eventuel svækkelse af synet og symptomer på øjensygdomme kan opdages tidligt.

- Generelt er borgerne gode til at passe på deres syn, men vi kan konstatere, at for mange over 60 år har fravalgt et besøg hos optikeren og dermed nedprioriteret deres øjensundhed, fortæller Pernille Lindhart Steiness, klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

- Ligesom resten af kroppen bliver øjnene ældre med tiden, og derfor er det særlig vigtigt for den ældre målgruppe at komme til regelmæssige synstest. Det gør det muligt at opdage eventuelle problemer, inden de udvikler sig, pointerer Pernille Lindhart Steiness.

Undersøgelsen fra Analyse Danmark viser, at der ligeledes har været forskel på mænd og kvinders tilbøjelighed til at udskyde et besøg hos deres lokale optiker. Her er det især kvinderne, som har sprunget synstesten over i Corona-perioden. Ni procent af mændene har udskudt en synskontrol, mens det samme gør sig gældende for 14 procent af kvinderne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?