17. januar 2021
Hoteldirektør for Zleep Hotels, Peter Haaber, kan ikke genkende det billede, som Greves borgmester har tegnet af corona-smittedes opførsel på hotellet i Høje Taastrup.
gallery icon

Se billedserie

Hoteldirektør for Zleep Hotels, Peter Haaber, kan ikke genkende det billede, som Greves borgmester har tegnet af corona-smittedes opførsel på hotellet i Høje Taastrup.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hoteldirektør afviser: Det er ikke et stort problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hoteldirektør afviser: Det er ikke et stort problem
Taastrup - 05. januar 2021 kl. 14:23
Af Stina Felby Egerup

Det har vakt stor harme både politisk og blandt almindelige borgere, at nogle corona-smittede borgere tilsyneladende brød deres isolation, mens de var på betalt isolationsophold på Zleep Hotels i Høje Taastrup.

arrow Læs også: Hotel-isolation er en sjældenhed

Oplysningerne kommer fra Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), som i et brev til en række borgmester-kollegaer og medier gjorde det klart, at det var uacceptabel opførsel.

»Jeg får meldinger om, at nogle af de isolerede borgeres adfærd har været groft hensynsløs og uansvarlig. Jeg har hørt om isolerede borgere, der holder fest på værelserne. Andre opfører sig, som om de er på ferieophold og spiser deres mad i hotellets restaurant, eller går på shopping i City 2. Nogle kører ræs på parkeringspladsen, og listen over uansvarlig adfærd er vist endnu længere,« skriver Pernille Beckmann blandt andet i brevet.

Men det billede kan direktøren for Zleep Hotels, Peter Haaber, slet ikke genkende. Han fortæller til Ekstra Bladet, at der har været få problemer før jul, hvor nogle få gæster tilsyneladende ikke kunne overholde deres selvisolation og forlod deres værelser, blandt andet for at købe mad på McDonalds og for at gå i City2.

Men at de skulle have festet på værelserne, spist i restauranten og kørt ræs på parkeringspladsen, som Pernille Beckmann skriver i sit brev, kan hoteldirektøren slet ikke genkende.

Det kan Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), heller ikke.

- Vi havde i midten af december med en udfordring med en lille gruppe, der havde svært ved at indordne sig, og derfor kontaktede hotellet os og de andre kommuner, der benytter det til at isolere borgere. Derfor blev der lavet en vagtordning, og siden da har vi ikke oplevet nogle udfordringer, siger Michael Ziegler (K).

Han mener tværtimod, at man skal takke hotellet for at stille værelser til rådighed.

- Vi skylder i virkeligheden hotellet en meget stor tak for at påtage denne samfundsopgave. Det har efter vores mening gjort alt til vores fulde tilfredshed, siger Michael Ziegler.

Er ikke i orden

En ansat på hotellet i Høje Taastrup skrev i december i en mail til en af samarbejdskommunerne, at »det skaber en enorm stor utryghed for personalet, at de (isolerede, red.) render rundt på gange samt nede i vores køkken. Jeg har personligt selv stået i det at møde en gæst udenfor, som skulle befinde sig i isolation flere gange«.

Og det er da heller ikke i orden, at de smittede ikke kan overholde reglerne, mener hoteldirektøren.

- Det er noget svineri, at folk begynder at bevæge sig uden for værelserne uden for aftalt tidsrum. For det første udsætter det vores personale for en risiko, for det andet så er det rigtigt, at kommunen betaler for det, så det er jo ikke rimeligt, siger Peter Haaber til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det var her på Zleep Hotel Høje Taastrup, at nogle isolerede corona-smittede tilsyneladende ikke kunne overholde reglerne. Foto: PR

Brevet fra Greves borgmester er sendt til borgmestrene i Ballerup, Gladsaxe, Furesø, Gentofte, Egedal, Herlev og Lyngby-Taarbæk kommuner, som alle har brugt hotellet i Høje Taastrup til deres borgere, som skulle selvisoleres, men ikke kunne gøre det i eget hjem.

Pernille Beckmann foreslår derfor, at regningen for de vagter, det var nødvendigt at hyre, bør sendes til de borgere, der ikke kunne finde ud af opføre sig ordentligt.

Hoteldirektøren undrer sig dog over timingen af borgmester-brevet, idet de enkelte episoder fandt sted før jul. Pernille Beckmann har forklaret det med, at hun har været på juleferie indtil nu.

arrow Rystet borgmester: - Coronasmittede holder fest på hotel
04. januar 2021 kl. 14:25 Opdateret: kl. 14:34

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?