4. juli 2020
Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holder sit ord og er engageret: Byrådspolitiker får ridderkors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holder sit ord og er engageret: Byrådspolitiker får ridderkors
Taastrup - 23. april 2019 kl. 21:55
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet tirsdag aften i Høje-Taastrup Kommune blev der tilføjet et ekstra punkt til sidst på dagsordnen, hvor borgmester Michael Ziegler (K) tog ordet.

Efter det sidste punkt på den åbne dagsorden blev byrådspolitiker og viceborgmester Lars Prier (DF) nemlig tildelt Dannebrogordenens Ridderkors af dronning Margrethe efter indstilling fra borgmesteren.

- Lars Prier er en ordholdende og engageret lokalpolitiker. Han har som gruppeformand for sit parti, Dansk Folkepart, indgået et utal af politiske aftaler og har efterfølgende altid holdt dem til punkt og prikke, lød det blandt andet i indstillingen fra borgmesteren, som på inden overrækkelsen uddybede.

- Lars Prier er en politiker, der kæmper for sine sager også selvom det tager flere år, sagde Michael Ziegler og nævnte blandt andet parkeringskorpset, der snart kommer til Taastrup, og at Lars Prier insisterede på, at der kom klassisk musik på Høje-Taastrup Station for at få nogle af de folk væk, der hænger ud der, som man ikke vil have der.

Lars Prier fik også ros for sin ordentlighed og evne som en debattør, der holder en god og værdig tone, også når han udsættes for angreb fra politiske modstandere.

Det var en glad og rørt viceborgmester, der fik overrakt det synlige bevis på, at han nu har modtaget medaljen.

- Det betyder meget for mig, og jeg sætter stor pris på den. Men jeg også en ydmyg følelse som gammel garder og med stor sympati for kongehuset, siger Lars Prier og fortsætter.

- Jeg er rørt, og jeg ikke, der er nogen i familie, der nogensinde har fået den. Jeg tænker især på min far, der ville have været pavestolt, da han også er gammel garder og tilhænger af kongehuset, siger han efter han modtog Ridderkorset med klapsalver og lykønsker fra byrådskollegaerne til følge.

DF-politikeren har været i byrådet uafbrudt siden 1998. SIden 2006 har han været formand for teknisk udvalg og siden 1. januar 2012 har han været viceborgmester.

Til daglig er han lærer på Ole Rømer-Skolen, gift med Louise og far til tre piger.

Med Ridderkorset på brystets venstre side kan Lars Prier nu kalde sig Ridder af Dannebrogordenen gældende fra 12. marts 2019, og han skal i audiens hos Dronning Margrethe og takke for medaljen.

Dannebrogordenens Ridderkors kan blandt andet gives til borgmestre og byrådsmedlemmer, regionsrådsformænd og regionsrådsmedlemmer, direktører og øvrige chefer i kommuner og regioner, der »har ydet en særlig fortjenstfuld indsats«.

Se billederne af overrækkelsen i galleriet øverst i artiklen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk