24. september 2021
Thomas Harder er cand.mag. i italiensk og historie og forfatter til bøger om bl.a. mafiaen, Italien og italiensk mad.
Thomas Harder er cand.mag. i italiensk og historie og forfatter til bøger om bl.a. mafiaen, Italien og italiensk mad.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskoleaften: Anders Lassens krig - 9. april 1945

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskoleaften: Anders Lassens krig - 9. april 1945
Taastrup - 02. april 2018 kl. 13:13

Nu kan man opleve: Højskoleaften i Sognets Hus i Fløng - onsdag den 11. april klokken 19.00 med titlen: Anders Lassens Krig - 9. april 1945.

Hvad har gjort os til danskere?

I Fløng sogn har deltagerne i en række højskoleaftner sammen med sognepræst Britta Raakjær Vind og aktuelle foredragsholdere dykket ned i historien for at undersøge spørgsmålet. Tanken bag foredragsrækken er, at forskellige perioder og begivenheder i Danmarkshistorien har været med til at forme os, som dem, vi er i dag. Foredragene har spændt fra vikingetid til 2. verdenskrig, som er den historiske periode, der behandles i det kommende foredrag.

Den danske krigshelt Anders Lassen deltog gennem næsten hele Anden Verdenskrig i en lang række hemmelige, eventyrlige og dødsensfarlige aktioner ud for Afrikas vestkyst, langs den franske Kanalkyst, i det græske øhav og i sumplandskabet omkring den norditalienske by Comacchio, hvor han som 24-årig faldt i kamp natten mellem den 8. - og 9. april 1945. Den spændende fortælling om Anders Lassens liv og krigsindsats går i detaljer med nogle af de mest markante aktioner, men sætter samtidig Lassens krig ind i en større historisk og kulturel sammenhæng. Thomas Harder er cand.mag. i italiensk og historie og forfatter til bøger om bl.a. mafiaen, Italien og italiensk mad.

Forud for foredraget kan du deltage i spisning klokken 18.00.

Husk tilmelding senest torsdag før mødet. Medbring selv tallerkener, glas, kniv og gaffel. Foredrag inklusiv spisning koster 120 kroner pr. person.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?