23. februar 2020
Til sommer opfører Opera Hedeland Bizets opera Carmen og det er den hidtil hurtigst sælgende titel i amfiteatret. Andrea Pellegrini (billedet ) synger titelpartiet. Foto: Ulrik Jantzen
Til sommer opfører Opera Hedeland Bizets opera Carmen og det er den hidtil hurtigst sælgende titel i amfiteatret. Andrea Pellegrini (billedet ) synger titelpartiet. Foto: Ulrik Jantzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høje-Taastrupborgere går mest i Opera Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje-Taastrupborgere går mest i Opera Hedeland
Taastrup - 17. november 2018 kl. 13:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opera og klassisk musik er måske ikke, hvad flertallet forbinder med Høje-Taastrup Kommune. Men den opfattelse skal måske revideres. I hvert fald var Høje-Taastrup Kommune i år topscorer i billetsalget til Opera Hedeland med 945 solgte billetter efterfulgt af Roskilde Kommune med 676 og Greve Kommune med 439 solgte billetter. Med tanke på befolkningstallet i de tre kommuner er andelen i Roskilde og Greve nogenlunde lige, men Høje-Taastrup er overrepræsenteret.

arrow Læs også: Opera Hedeland klar med stjernebesætning til Carmen

- En del af det kan formentlig tilskrives placeringen i Høje-Taastrup Kommune, som måske også påvirker den mentale placering hos borgerne hér. Men transportmæssigt er der stort set ikke forskel på de tre kommuner i forhold til at komme til Hedeland Naturpark, hvor Opera Hedelands amfiscene ligger, siger operachef, Claus Lynge om tallene.

Fra Hong Kong til Hedeland
Det er ikke kun folk i nærheden, der besøger vestegnens klassiske perle. Der er solgt billetter i 31 forskellige byer rundt omkring i verden. Heraf flest i nabolandet Sverige og dernæst Tyskland og Schweitz, men også mere eksotiske egne er repræsenteret. F.eks. sælges billetter i både Hong Kong, Grønland og Nord- og Sydamerika. I alt tre procent af salget går til udenlandske gæster.

I år blev der solgt i alt 5.700 billetter til forestillingerne i Opera Hedeland, mens 450 overværede generalprøven, og 600 børn besøgte teatret i forbindelse med en børneforestilling i foråret.

Fart på salget til 2019
I 2019 opføres den meget kendte og populære opera Carmen, som er den hurtigst sælgende titel i Opera Hedelands historie.

arrow Rekordstort forsalg til Carmen
05. september 2018 kl. 06:02 Opdateret: kl. 12:32

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk