21. juni 2021
I lyset af coronaudbruddet fremrykker Høje-Taastrup Kommune nu en række renoveringsopgaver, blandt andet renovering af en række legepladser på flere kommunale daginstitutioner. Foto: Kim Rasmussen
I lyset af coronaudbruddet fremrykker Høje-Taastrup Kommune nu en række renoveringsopgaver, blandt andet renovering af en række legepladser på flere kommunale daginstitutioner. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpende hånd på vej til det lokale erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpende hånd på vej til det lokale erhvervsliv
Taastrup - 23. marts 2020 kl. 11:16
Af Stina Felby Egerup

En helt ekstraordinær situation kalder på handling lidt ud over det sædvanlige.

arrow Læs også: Se listen: Disse forretninger holder stadig åbent

Derfor har Høje-Taastrup Kommune valgt at fremrykke betalinger resten af 2020 til virksomheder, der arbejder for eller leverer varer og ydelser til kommunen.

- I en krisetid, som den vi befinder os midt i, er det vigtigere end nogensinde før, at likviditeten befinder sig ude i samfundet. Derfor vælger vi nu og resten af året at betale alle vores regninger så hurtigt som overhovedet muligt, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Fremrykker renovering

Samtidig fremrykker kommunen flere renoveringsprojekter. Blandt andet sættes renoveringen af legepladser på flere daginstitutioner samt kunstgræsbanen ved Nyhøj i gang så hurtigt som muligt.

- Det er faktisk sund fornuft. Ved at gøre det nu, slår vi to fluer med et smæk. Vi er med til at holde hjulene i gang i virksomhederne, der skal udføre opgaverne. Og samtidig generer vi ikke brugerne, da legepladser og boldbanen pt er lukket ned, siger Michael Ziegler.

Samme melding lød i sidste uge fra Socialdemokraterne.

- Man kan godt blive lidt nervøs for økonomien oven i alt det andet i denne tid, så hvis vi som byråd kan gøre noget for at hjælpe, så vil vi rigtig gerne se på det, og det kunne eksempelvis være at fremrykke renoverings- og vedligeholdelsesprojekter, sagde Thomas Bak (S).

Flere andre tiltag

Derudover har kommunen besluttet at udskyde byggesagsgebyrer for alle byggesager resten af 2020, ligesom byrådet har vedtaget en hensigtserklæring om, at kommunen fremrykker byggeprojekter og reparationer, i det omfang det er muligt.

- Vi er en kommune med et blomstrende erhvervsliv. Det skal vi også gerne være på den anden side af Corona-krisen. Derfor disse kommunale initiativer, som sammen med andre gode tiltag, forhåbentlig vil kunne hjælpe midt i en utrolig svær tid for de erhvervsdrivende, siger Michael Ziegler.

arrow Ny hjælp på vej: - Ingen må komme i klemme i systemet
23. marts 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 10:08
arrow Coronaudbrud udskyder grundlovsceremoni
23. marts 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:11
arrow Opera-billetter er corona-resistente
22. marts 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 16:31

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?