10. april 2020
Birgit Førsterling fra Taastrup er nyresyg og er blevet bedt af sin datter om at blive inden døre for at mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus. Men da hun løb tør for medicin, kunne datteren ikke hjælpe - og så trådte fremmede til.
Birgit Førsterling fra Taastrup er nyresyg og er blevet bedt af sin datter om at blive inden døre for at mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus. Men da hun løb tør for medicin, kunne datteren ikke hjælpe - og så trådte fremmede til.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpen strømmede ind til nyresyge Birgit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpen strømmede ind til nyresyge Birgit
Taastrup - 24. marts 2020 kl. 06:21
Af Kristina Herlev Wulff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Betina Gotfredsen plejer normalt at hjælpe sin 76-årige, nyresyge mor, der bor i Taastrup.

- Jeg har forbudt hende at gå ud i øjeblikket. For det kan hun slet ikke tåle, hvis hun bliver smittet, fortæller Betina Gotfredsen, der bor i Kirke Saaby.
Men de nye tiltag for at mindske smitten med coronavirus betød, at hun i løbet af ugen måtte aflevere sit toårige plejebarn i nødpleje.

Og da Birgit Førsterling ringede samme dag for at få sin datter til at hente den vigtige medicin, hun ellers ville løbe tør for, fik hun et problem: for nødpasning betød, at hun skulle hente sit plejebarn på et helt specifikt tidspunkt. Og det ville have den konsekvens, at hun ikke kunne nå at hjælpe sin mor.

- Hun sagde, at så blev hun nødt til at gøre det selv. Og det ville jeg være ked af.

Hjælpen strømmede ind

Derfor rakte hun ud på Facebook og skrev et opslag i gruppen ”Det Sker I 2630 Taastrup”, hvor hun spurgte, om der mon var en hjælpegruppe i byen, som hun kunne henvende sig til.

Og så begyndte hjælpsomme borge ellers at tilbyde at hente medicinen til Birgit Førsterling.

- Folk var simpelthen bare så søde, fortæller en glad Betina Gotfredsen.

Hjertet byder at hjælpe

En af dem, der tilbød at hente medicinen, var Martin Bruin. Han har cancer og skulle til strålebehandling – men tilbød hjertevarmt at hente medicinen på vejen.

- Jeg ved, hvor svært det kan være at være afhængig af andre. Og i denne tid, hvor vi har denne virus og skal passe på dem, der er i risikogruppen, mener og føler jeg, at vi skal stå sammen som samfund og hjælpe, hvor vi kan. Og når jeg så ser, at en ældre kvinde er i nød og har brug for hjælp, ja, så byder mit hjerte mig at hjælpe og række en hånd ud, uanset hvilken situation jeg selv står i, fortæller Martin Bruin.

Det mindste, man kan gøre

Også Gitte Holst meldte sig på banen. Hun skulle alligevel handle og tilbød at tage medicinen med.

- Jeg tilbød og tilbyder min hjælp til alle, der har brug for det i disse tider. Fordi jeg kan og mener, det er det mindste, man kan gøre for dem, der ikke kan selv, forklarer Gitte Holst.

En stor, lille ting

Og i løbet af ingen tid blev hun sat i kontakt med Birgit Førsterling, der inden for en halv time havde sin vigtige medicin.

- Og det var hun rigtig, rigtig taknemmelig for, fortæller hendes datter.

Og det var hun ikke ene om.

- Det kan godt være, det er en lille ting, men det er faktisk fantastisk. Det er jeg ikke sikker på, var sket en anden gang. En ”almindelig” gang. Men det er simpelthen fordi, det der corona også gør noget godt for folk. At de gerne vil hjælpe, lyder det fra en glad Betina Gotfredsen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk