13. december 2017
Kristian Buch har i løbet af de sidste par år brugt meget af sin tid i det Vesteafrikanske land Guinea Bissau. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Kristian Buch har i løbet af de sidste par år brugt meget af sin tid i det Vesteafrikanske land Guinea Bissau. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp til Afrika: Så er ambulancen i hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp til Afrika: Så er ambulancen i hus
Taastrup - 28. marts 2017 kl. 15:36
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kristian Buch fra Taastrup har igennem det seneste halve års tid kæmpet for at få råd til at købe en ambulance, som han vil køre til det afrikanske land Guinea Bissau.

arrow Læs også: AmbulanceTjeneste: Kristian er nået godt frem

I Lokalavisen Taastrup kunne man den 6. december 2016 læse de to artikler; 'Ambulancen gør en forskel' og 'Hjælp Kristian med at hjælpe en ambulance til Vestafrika', hvor han fortæller om sit projekt.

- Nu har vi købt ambulancen, fortæller Hanne Buch, der er bestyrelsesmedlem i foreningen AmbulanceTjeneste og mor til Kristian, glad.

- Kort før jul var vi rundt hos rigtig mange erhvervsdrivende i Taastrup Hovedgade, og de allerfleste steder fik vi lov til at hænge en OnePager op, siger Hanne Buch.

(Se vedhæftede billede med opfordring til at støtte projektet, red.)

Kristian Buch er stadig primus motor på projektet. I begyndelsen af december tog han til Guinea Bissau, hvor han fik mulighed for at arbejde tæt på det nationale hospital, hvortil ambulancen skal doneres. Det har givet ham mulighed for at få et endnu større indblik i, hvor stort behovet er for hjælp.

- Kristian har gode kontakter både til danske læger, som er udstationeret og til lokalbefolkningen, fortæller moren.

Landet er plaget af store uroligheder, og der er virkelig brug for hjælp.

'Takket være en fantastisk donation fra Ambulix og en flot donation fra en anonym giver, har vi indsamlet nok til at købe ambulancen. Den står nu hjemme på adressen og venter på at komme afsted til Guinea Bissau. Det er en helt fantastisk milepæl, og vi er så taknemmelige for jeres donationer, tro på projektet og selvfølgelig Ambulixs flotte donation, som gjorde det muligt for os at købe ambulancen nu. Målet nu er at samle ind til at transportere ambulancen hele vejen til Guinea-Bissau. Hvis I vil være med til at sende ambulancen derned, så doner, del og like, så vi kan sprede budskabet og hjælpe befolkningen i et land, som så ofte bliver overset,' står der den 15. marts på ambulancetjenstens Facebookside.

- Indsamlingen fortsætter og donationer er stadig helt afgørende for, at projektet kan lykkedes, idet der er store omkostninger forbundet med at få ambulancen til Guinea Bissau, hvortil der er næsten 7.000 kilometer. Indsamlingen er stadig i gang via Facebook: www.Facebook.com/ambulancetjeneste, og vi er taknemmelige for alle donationer, understreger Hanne Buch.

arrow Sorø-ambulance til Vestafrika
13. januar 2017 kl. 16:49 Opdateret: kl. 09:20
arrow Kristian skal køre i ambulance til Afrika
06. december 2016 kl. 09:41 Opdateret: kl. 16:02

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk