23. oktober 2021
Den historiske bygning Hvidesten i Taastrup får nu nyt liv, når software-virksomhed C&B Systemer flytter fra Helgeshøj Allé til de historiske lokaler.
gallery icon

Se billedserie

Den historiske bygning Hvidesten i Taastrup får nu nyt liv, når software-virksomhed C&B Systemer flytter fra Helgeshøj Allé til de historiske lokaler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk villa får nyt liv: Lokal gazelle-virksomhed flytter ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Historisk villa får nyt liv: Lokal gazelle-virksomhed flytter ind
Taastrup - 21. april 2020 kl. 06:22

Den herskabelige patriciervilla Hvidesten på Kingosvej 1 er ikke en hvilken som helst villa. Den har nemlig været hjem for virkelighedens matador, forretningsmanden Hugo Dorph, som Lise Nørgaard blev inspireret af, da hun skabte figuren Mads Skjern til TV-serien Matador.

arrow Læs også: Her er årets gazeller: Antallet er næsten halveret

I 1894 lånte den unge handelsuddannede Hugo Dorph 3000 kroner af sin svoger og rejste fra Lolland til Taastrup for at etablere sig som manufakturhandler. På hovedgaden i Taastrup åbnede han byens første butik for masseproduceret tøj. Hugo Dorph var en driftig herre, så forretningen udviklede sig eksplosivt - og i 1930'erne beskæftigede han cirka 350 ansatte i sine egne fabrikker på Selsmosevej.

En forretningsmand af denne kaliber skulle naturligvis bo standsmæssigt, så i 1918 begyndte han opførelsen af Hvidesten. Hvidesten bestod dengang af både villa, stald, frugthave og tennisbane. Og ikke mindst en flot park med eksotiske træer - hvoraf flere af dem står der endnu.

Ejendommen blev tegnet af en af Taastrups egne indbyggere, den anerkendte arkitekt, Fredrik Appel.

Hjemsted for mange

Dorph-familien boede selv i huset indtil 1985. Herefter har villaen været brugt som erhvervsejendom.

Hvidesten har huset både dataskole, leasingselskab og har senest dannet rammen om investeringsforeningen Sparinvests hovedsæde. I 1996 købte investor Erik Dahl ejendommen, og fra 1998-2000 blev Hvidesten udvidet med adskillige tilbygninger og pavilloner.

Tilbygningerne er tegnet af Kim Utzon. De nye bygninger er så smukt tilpasset den historiske villa, at Høje-Taastrup Kommune tildelte byggeriet en præmie i 2002.

Fra kælder til Hvidesten

I dag, godt 100 år efter opførelsen af Hvidesten, er et af Taastrups egne bysbørn rykket ind i de historiske lokaler. Tina Ørholm, CEO og medejer af C&B Systemer, er selv født og opvokset i Taastrup - og det er selve virksomheden også.

C&B Systemer kom til verden i 1978 i en kælder i et af Taastrups villakvarterer. Dengang besluttede de to grundlæggere Carsten Hansen og Tina Ørholms far, Bjarne Hansen, sig for, at software til ejendomsmæglere skulle være deres levevej. I dag er C&B Systemer markedsledende inden for levering af software til danske ejendomsmæglere.

C&B Systemer er i gang med en stor transformation. Virksomheden er siden 2018 gået fra at være familieejet til at have en stor kapitalfond i ryggen. En udvikling, der har betydet, at C&B Systemer voksede ud af deres gamle lokaler på Helgeshøj Allé.

- Vi havde flere mere eller mindre umulige krav til vores nye virksomhedslokaler, men med Hvidesten kom vi i mål med det hele. Vi er især begejstrede for de flotte omgivelser og den gode beliggenhed - og så er vi vilde med den historie, der følger med, siger CEO Tina Ørholm.

Nu er det C&B Systemer, der skal skrive historie i den klassiske villa på Kingosvej. Og måske Hugo Dorphs driftige forretningsånd gemmer sig i de historiske vægge og hjælper C&B Systemer på vej mod den næste digitale transformation, de allerede har igangsat.

arrow Succesfuldt skønheds-firma retter blikket mod Dubai
09. januar 2020 kl. 11:52 Opdateret: kl. 13:25
arrow Se listen: Rekord mange virksomheder er blevet gazeller
12. december 2019 kl. 11:28 Opdateret: kl. 11:26
arrow Flere end sidste år: Så mange gazeller er blevet kåret
17. december 2018 kl. 09:20 Opdateret: kl. 11:36

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?