19. oktober 2019
Det er gratis for medlemmer af Folkekirken at blive begravet i kirkerne i Høje-Taastrup Kommune. Her er det Ansgarkirken. Foto: Kim Rasmussen
Det er gratis for medlemmer af Folkekirken at blive begravet i kirkerne i Høje-Taastrup Kommune. Her er det Ansgarkirken. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er det allerede gratis at blive begravet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er det allerede gratis at blive begravet
Taastrup - 04. januar 2019 kl. 08:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere medier har i sidste uge skrevet om, at flere provstier vil gøre det gratis at blive begravet, hvis man er medlemmer af Folkekirken.

- Det har skabt lidt forvirring på den københavnske Vestegn i Høje-Taastrup og Ishøj, hvor flere har spurgt: Er det ikke allerede gratis?, fortæller provst i Høje Taastrup Provsti, Søren Nolsøe og fortsætter.

- Og jo, det er det. Provstisekretæren oplyser, at det har været gratis i alle provstiets sogne, altså alle sogne i Høje-Taastrup og Ishøj kommuner, siden der blev indført ny takstberegning i 2012, siger provsten.

Det betyder, at udgifterne til erhvervelse af gravsted, gravning af grav og nedsænkning af urne betales over kirkeskatten, mens ikke-medlemmer af Folkekirken betaler kostprisen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk