16. september 2021
Kirsten Thuesen er koordinator for vågerne i Ældre Sagen Høje-Taastrup. Foto: Pernille Rohde
Kirsten Thuesen er koordinator for vågerne i Ældre Sagen Høje-Taastrup. Foto: Pernille Rohde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har travlt: Søger flere vågere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har travlt: Søger flere vågere
Taastrup - 05. august 2021 kl. 06:06

De 12 frivillige i Ældre Sagens vågetjeneste i Høje-Taastrup har meget travlt og der er brug for flere frivillige til vågeopgaverne.

Som våger er man en støttende hånd. De frivilliges arbejde består i at yde støtte og omsorg til de døende. Det kan både være ved at snakke med dem, eller skabe ro ved at holde i hånd, når døden nærmer sig.

Der våges i private hjem og på kommunens fem plejecentre.

Det er plejecentrene, Hjemmeplejen eller pårørende, der beder om at få en våger, når et menneske nærmer sig livets afslutning, enten fordi den døende ikke har familie eller pårørende, der kan være hos dem i den sidste tid, eller fordi familie og venner trænger til aflastning.

Det er gratis og man behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at gøre brug af vågetjenesten eller blive våger.

Vågerne overtager på ingen måde plejepersonalets arbejde og de må ikke udføre nogen form for pleje. Alle har naturligvis tavshedspligt.

Indblik i ukendt verden
Ældre Sagen Høje Taastrup har modtaget følgende beskrivelse fra en frivillig våger:

- Jeg startede i Vågetjenesten i marts 2016 og efter Ældre Sagens introduktionskursus »At være frivillig i vågetjenesten«, havde jeg min første vågning i maj 2016. Det er blevet til i alt 72 vågninger på plejecentre og i private hjem. Det har været gode og spændende opgaver. Jeg har dermed fået et indblik i en verden, som var ukendt for mig, og mener helt klart, at med livserfaring og sund fornuft er man godt rustet til opgaven, skriver den frivillige våger.

Vågetjenesten håber, at flere vil melde sig som frivillige vågere, eller i første omgang høre mere om, hvad det indebærer.

Man kan kontakte aktivitetsleder for vågetjenesten Kirsten Thuesen på telefon 20 31 39 93, som kan fortælle om vågearbejdet.

Alle vågere skal gennemgå et kursusforløb hos Ældre Sagen, så man bliver klædt bedst muligt på, inden man tager ud som frivillig våger.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?