25. september 2020
Tavlerne på M3 fortæller allerede om kø og hastighed, men nu vil der også komme forklaringer på, hvorfor hastigheden sættes ned på strækningen, for eksempel med teksten »Risiko for tæt trafik«.
gallery icon

Se billedserie

Tavlerne på M3 fortæller allerede om kø og hastighed, men nu vil der også komme forklaringer på, hvorfor hastigheden sættes ned på strækningen, for eksempel med teksten »Risiko for tæt trafik«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du set dem? Nye trafiktavler skal mindske kø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du set dem? Nye trafiktavler skal mindske kø
Taastrup - 08. december 2019 kl. 07:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Tæt trafik - hold afstand« eller »Risiko for tæt trafik«.

Det er nogle af de nye beskeder, bilisterne fremover kan møde på den stærkt trafikerede Motorring 3 M3 vest om København.

Vejdirektoratet har nemlig opgraderet systemerne på de store, elektroniske trafiktavler - de såkaldte ITS-tavler - på M3, så de nu er endnu bedre til at hjælpe trafikanterne frem på den stærkt trafikerede motorvej.

- Vi har groft sagt givet vores elektroniske trafiktavler et ekstra skud intelligens, så de bliver bedre til at forudsige køer og trængsel og sætte de rette hastigheder for trafikanterne, så vi undgår den såkaldte stop-go kørsel, der skaber propper i trafikken og fremprovokerer bagende-kollisioner, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Ved at nedsætte hastigheden på strækningen, kan man nemlig mindske risikoen for de store køer i myldretiden.

En forsøgsordning

Helt konkret har Vejdirektoratet udvidet den trafiktekniske algoritme - altså det datasystem - der styrer de intelligente trafiktavler.

Derved er tavlerne blevet mere avancerede og bedre til at optimere trafik-flowet på motorvejen.

Systemet er i første omgang blevet opgraderet som en forsøgsordning, og Vejdirektoratet vil bruge de kommende måneder på at undersøge effekten af det nye system.

Fra trafikanternes synspunkt vil man især opleve forandringen i form af en mere logisk reduktion i hastighederne og en tekst på informationstavlerne, der giver en forklaring på hastighedsreduktionen - altså for eksempel »Tæt trafik - hold afstand« eller »Risiko for tæt trafik«.

Derudover vil nogle trafikanter måske opleve, at hastigheden på tavlerne nedsættes tidligere, end de er vant til, men samlet set vil det nye system hjælpe trafikanterne nemmere gennem motorvejen og hurtigere frem.

- De nye tavler er bedre til at sænke hastighederne, inden der opstår en egentlig kø på motorvejen, siger Charlotte Vithen.

- Derved vil de være med til at udsætte de tidspunkter, hvor trafikken står helt stille i myldretiden, ligesom de får trafikken til at glider hurtigere, når myldretiden er på retur, siger hun.

Så mangler vi bare, at bilisterne på M3 også retter sig efter hastigheden på de elektroniske tavler.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk