19. oktober 2019
Agendarådet søger idéer til de 50.000 kroner, som de kan dele ud til borgeres eller foreningers projekter.
Agendarådet søger idéer til de 50.000 kroner, som de kan dele ud til borgeres eller foreningers projekter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du en god idé? Ny pulje til lokale naturprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du en god idé? Ny pulje til lokale naturprojekter
Taastrup - 24. maj 2019 kl. 19:03
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgere i Høje-Taastrup Kommune, der har lyst til og mod på at gøre en god indsats for naturen og miljøet, kan nu få en håndsrækning. Kommunens Agendaråd, der består af en række natur, bolig, erhvervs- og miljøorganisationer, har nemlig fået godkendt en »Natur og Miljøpulje« på 50.000 kroner om året de næste tre år. Penge, der skal støtte lokale grønne tiltag inden for natur, trafik, forsyning, affald, forurening med videre.

- Det er ikke de store summer penge, men jeg er ikke i tvivl om, at det er penge, som frivillige kan komme langt for. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at folde sig ud, siger Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget, som har godkendt oprettelsen af puljen.

Sådan søger man
Men den nye Natur og Miljø pulje kan eksempelvis borgere, foreninger, boligafdelinger og andre søge om tilskud til lokale aktiviteter som oplysning, afholdelse af arrangementer og andre lokale miljøtiltag. Der gives ikke tilskud til kommercielle aktiviteter eller til aktiviteter, hvortil der ikke er offentlig adgang.

Der er ikke fastsat et maksimalt støttebeløb per ansøgning, men den årlige udgift kan ikke overstige 50.000 kroner. Der er heller ikke krav om egenfinansiering i forbindelse med tildeling af støtte.

Det er Agendarådet, der tager stilling til, hvorvidt der skal bevilges penge til initiativet.

For at søge skal man kort beskrive den ide, man har, hvordan man vil omsætte den i praksis og angive et budget for det.

Hvis man får bevilling, skal man efterfølgende være indstillet på at dokumentere, hvad pengene er blevet brugt til, og hvordan de indhøstede erfaringer formidles videre til andre.

Agendarådet holder møde fire gange om året, hvor de så vil tage stilling til indsendte ideer. Ønsker man at komme i gang med en ide snarest, skal rådet have ansøgningen senest den 10. juni 2019.

Ansøgning sendes til Arne Schøller Larsen på arnela@htk.dk. Har man uddybende spørgsmål kan han kontaktes på tlf. 4359 1275.

Puljen skal evalueres efter tre år.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk