26. februar 2020
Mikael Borup har her netop leveret sin blodportion nummer 75 ved seneste tapning. Privatfoto
Mikael Borup har her netop leveret sin blodportion nummer 75 ved seneste tapning. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har doneret 50.000 portioner blod - og fortsætter på tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har doneret 50.000 portioner blod - og fortsætter på tirsdag
Taastrup - 10. september 2019 kl. 08:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50.000 portioner blod har Taastrup Idræts Klubs bloddonorer leveret siden foreningen etablerede sin bloddonoraktivitet i 1957, og tirsdag 17. september er det tid til endnu en tapning. I Taastrup Idræts Center kommer den mobile blodbank forbi fra 14.30 til 19.30, og foreningen håber endnu engang på et stort fremmøde og opfordrer alle, der har mulighed for at give blod til at komme forbi.

- Vi håber ligeledes på at mange nye melder sig under fanen, som det har været tilfældet ved vores tidligere tapninger i år. Hvis du ikke er donor, så mød op og tag gerne naboer eller venner med, det var sådan jeg selv startede i sin tid, siger Carsten Petersen fra TIK Donor.

Initiativet til at give blod blev taget af Ejler og Emmy Olsen, og efter de takkede af, er projektet hold i gang af nye kræfter. Samtidig er det blevet en måde for folk at mødes på.

- Jeg tror, at vores donorer hygger sig og får talt med hinanden, når de mødes hver tredje måned, selvom der nogen gange er nedbrug i IT systemer med videre så ventetiden kan blive forlænget. De fleste tager det med et smil og bliver til tapningen er overstået, siger Carsten Petersen.

Blodbanken sender folk til Taastrup hver tredje måned, og det antal portioner, der er leveret, svarer til at TIK Donor i snit har leveret 800 portioner årligt til blodbanken svarende til cirka 200 portioner per tapning i løbet af året. Derfor glæder det også i idrætsklubben, at de kan hjælpe:

- Jeg føler også en glæde ved at vi kan hjælpe på denne måde vi gør, for der kræves meget blod i dag til mange forskellige ting. Så blev hevet med af kammerater der var startet. Så hvis du er fyldt 17 så mød op på tirsdag og meld dig - det kan godt være du ikke bliver tappet første gang men så er du i systemet, siger Carsten Petersen.

For at lokke lidt ekstra, har klubben udloddet ekstragevinster udover det normale lotteri blandt donorerne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk