19. september 2020
Der var mødt både nuværende og tidligere lærere og elever op, da Høje-Taastrup Gymnasium fredag fejrede sin 40-års fødselsdag med en stor reception.
gallery icon

Se billedserie

Der var mødt både nuværende og tidligere lærere og elever op, da Høje-Taastrup Gymnasium fredag fejrede sin 40-års fødselsdag med en stor reception.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium blev fejret: - En fakkel for frihed, en fakkel for lykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium blev fejret: - En fakkel for frihed, en fakkel for lykke
Taastrup - 27. september 2019 kl. 22:51
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennem de seneste 40 år har Høje-Taastrup Gymnasium gjort en forskel på den københavnske Vestegn, og det er værd fejre.

arrow Læs også: Se billederne: Farvel til en 'modig' rektor - og goddag til en ny

Sådan lød det, da gymnasiet fredag havde inviteret til stor reception i anledning af fødselsdagen - en invitation, mange nuværende og tidligere elever havde valgt at tage imod.

De sidste 40 år har Høje-Taastrup Gymnasium sendt omkring 6.000 studenter videre ud i verden, og det har været med til at gøre en forskel, lød det fra rektor Mogens Andersen, som har været på gymnasiet i 23 år.

- Vi har hele tiden haft eleven i centrum. Vi skal ikke kun fokusere på fagligheden, selvom den betyder meget, men det væsentlige er arbejdet med den personlige dannelse og forståelse for hinanden. Og det er særligt ved HTG, sagde rektoren i sin tale.

Kenn Thomsen

Sofie Carsten Nielsen (R) kaldte Høje-Taastrup Gymnasium "en fakkel for frihed". Foto: Kenn Thomsen


Fakkel for frihed

Tidligere uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) kaldte Høje-Taastrup Gymnasium »en fakkel for frihed«, fordi unge med alle baggrunde får mulighed for at få frihed ved at få studentereksamen.

- Og I vil den frihed. Det er aldrig kedeligt at komme til debatter her, for I engagerer jer, rejser jer op og er ikke bange for at sige politikere imod, hvis de vil tage den frihed fra jer, sagde Sofie Carsten Nielsen.

Fakkel for lykke

Heidi Thamestrup, der er formand for Landsforeningen Autisme, kaldte til gengæld gymnasiet for »en fakkel for lykke«. Det er nemlig med sin særlige ASF-linje med til at give unge med autisme muligheden for at udleve deres drøm om en uddannelse, der kan sparke døren ind til det job, der kan blive starten på deres karriere.

Kenn Thomsen

TV-avisens Erkan Özden blev student fra Høje-Taastrup Gymnasium i 1997 og fortalte fredag om sin tid i gymnasiet. Foto: Kenn Thomsen


Enden af Linje B

På scenen var også Erkan Özden, der er vært på TV-Avisen og tidligere elev på gymnasiet. Han fortalte om at vokse op i Taastrup og ikke vide, at man boede i den »forkerte« ende af S-togslinjen B.

- Man kan være nok så uddannet, men nogle gange glemmer vi den her dannelse. Gymnasiet var en dannelsesrejse for mig, fortalte han og fortsatte:

- Og det kan godt være, jeg nu har bevæget mig ud i den anden ende af linje B, men for mig er Vestegnen stadig hjemegnen.

Se billeder fra dagen i billedgalleriet i toppen af artiklen.

arrow Her er den nye rektor på gymnasiet
21. august 2020 kl. 14:08 Opdateret: kl. 11:13
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk